Den stora besvikelsen ...

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Fick ett meddelande precis utav en av de anställda att 226 Loppan har kalvat. Lycka varade inte länge för hon fick en tjur! Hade så gärna velat ha en kviga efter denna starka ko! Bara fått tjurar och detta var den tredje.  

För övrigt har nog denna morgon gått betydligt bättre än gårdagen med Ida. Eller ja, måste säga att den HAR gått bra. 

Hon är inne i någon period där hon är gnällig, ingenting duger och liksom är ojämn i humöret. Sen verkar tredje tanden vara på gång. 

Jag har sprungit som en tätting under morgonen för att hinna med så mycket som möjligt innan hon valde att vakna. Hon brukar i regel vakna runt halv 7, 7. 

(null)

(null)

(null)


Det enda jag hade kvar när hon vaknade var att öppna upp grindar , mocka det sista, fylla på vatten till kalvarna samt hö. Därefter hö åt sinkor som T fixade då jag inte vill ha Ida i dammet och bös som flyger omkring . 

(null)
På bilden Florens . Efter Esteem x egen tjur. 

Lite dusch av Jamie samtidigt som en gnällig Ida var igång. Klockan 08.45 kunde vi lämna gården efter utsläpp av kor och rengöring av vattenkaret på betet. 

När hände det senast?!

Nu till en till guldvärd grej! Ida har vaknat typ 3-4 ggr inatt på sisådär 6 timmar som jag försökt sovit ( det är inte dessa timmar som varit guld !). Det som var guld är att hon sov mellan 10-12, vilket jag också passade på att göra. Så skönt att ha en mycket gladare unge efteråt och en mindre trött mamma. 

Halv 2 var jag iväg med Zeb till veterinären här i grannbyn. Är halt från och till i ena frambenet. Deusson har han kanske åkt på ringorm på örat. Så prover togs på det samtidigt. 

Ni får ett inlägg om denna herre imorgon. 

Nu ska jag trycka i mig sista delen av kvällsmålet innan jag tar en dusch och smyger ner i sängen. Att få somna med Dennis idag är också guld! Vi har somnat ifrån varandra flera dagar nu.