Semestern är på ingång.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag längtar så förbannat mycket till semester om en vecka. Jag räknar i stort sätt inte bara ner dagar nu, utan timmar och sekunder. Typ. 

Jag behöver semester. Jag har ont i kroppen, tycker mycket är jobbigt och är trött. Så ska bli skönt Att vila upp sig ett par veckor. 

Har till och med planer på att låta alla mina kanaler på sociala medier ligga i vila också. Bara för att kunna njuta och finna glädje och inspiration igen. 

Körde morgonens mjölkning idag tillsammans med C och lillan. Försov mig en skvätt så när jag kom ner behövde jag bara slå igång vakuumet. Så guld att han gjort i ordning allt.

05.10 var korna inne för mjölkning. Klockan 07.30 var sista gänget kor inne. Så det flöt på bra denna morgon. Lillan sov ifrån 6 till 07.30 så jag hann verkligen få njuta av att mjölka kor. 

(null)


Sa till C att allting har gått bra med mjölkningen. Skulle aldrig sagt så...

Pumpen till tanken som vi har när vi spolar gropen hade slutat fungera. Bara stod och hackade. Slutade med att jag fick ta en vanlig vattenslang för att spola rent där korna står och organen för att kunna slå igång disken. 

En grinig lillan under hela denna tid med. Fick avbryta för att ge henne gröt. Och avbryta igen för att ge henne tutte. Ingenting dög. Dreglar en del med så skulle inte förvåna mig om tand nummer 5 är på väg. 

När jag skulle flytta röret ifrån tanken till diskhyllan åkte slangen på röret av och mjölken välde ut. Att det dessutom är en krånglig slang som knappt går på röret gjorde inte saken bättre... 

Både jag och C försökte med allt. Men lyckades inte. Ett samtal till mamma som skulle lösa det. Hon fick skruva ner en del rör och kopplingar. Sen löste det sig. 

Sen åkte jag hem. Var hemma runt 10.30. Käkade en sen frukost för att sedan underhålla en fortfarande grinig lillan. Vid 11.30 somnade hon, jag kunde lägga ner henne i sängen och jag kunde också lägga omkull mig. Vi sov till 14.00. 

På kvällen nu har jag seminerat 470 Edet (Kerrigan x pellpers) med tjuren Milo. Även 335 Russin (Vh Op x S Ross) med tjuren Mansfield. 

(null)


237 Valencia (Vh Miracle x Ammus) brunstar igen hon med. Seminerat henne 6 ggr nu. Fuel xvik, Useful 2ggr, Kött, Fjäll och Ayshire. Funderar om hon ska få en sista chans med Jersey imorgon. 

Annars har jag 3 senineringar som väntar imorgon. Samt undersökning av dräktigheter på kvigor och avhorningar av kalvar. Sen på eftermiddagen besök av semex för att köra avelsrådgivning och leverans av sperma och kväve. 

Nu sova. Upp imorgon igen. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ElinTyra:

Om det är någon som förtjänar semester så är det verkligen du som jobbar så hårt jämt ❤

Kommentera inlägget här :