Måste ta mig i kragen.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Ta och kombinera någon lättare sväng av magsjuka när man får springa på toa ett x antal ggr innan magen känner sig nöjd tillsammans med ett rejält surfande på röda vågen från och till , troligen olika mängder och oregelbundet på grund utav amningen. Sorry för detaljer , men var tvungen att få det ur mig. 

Vi spär på med svullen hals och lite taggtråd på det. En retande syrlig näsa, frossa och den där känslan av förkylning som är på väg. 

Men ärligt talat så orkar jag liksom inte vara bitter, för dagen har varit bra ! 
Morgonens mjölkning kördes imorse. Var trött, vaknade inte förrän 04.25. Panik. Var upp en sväng inatt vid 2 tiden för lillan ville ha mat. Tänkte jag skulle hållt mig vaken men tvingade mig att somna om. Blev tröttare efter detta. 

Men trots en sen ankomst till ladugården var vi igång i 18 minus grader klockan 05.10. Baaam! 
Ida nerpackad med massa mysiga kläder och filtar. Var lite gnekig i början, men sen gav hon med sig och somnade. 

Mjölkningen gick sådär fint. Det flöt liksom. Inga spannkor, inga konstigheter. Bara ett bra flyt. 

Fick ta upp 6 Estelle igen i verkstolen. Fick ta bort klossen och hittade ännu en böld under den. Fan. Det är svårt när dom får en böld under vardera klöv halva. Det blir liksom svårt att klossa , det är omöjligt. Så hon fick gå ut i en ströbädd med halm och jag ringde veterinären som skulle svänga förbi med en flaska smärtstillande. Guld hon!

(null)

Förutom detta har vi bara bökat på med lite smått. Checkat av brunster. Fikat med gänget i ladugården. Varit och kollat igenom kvigor som ska semineras etc.. 

 Bland annat denna tös ska semineras emot maj månad. 535 Mirgo, en Holstein efter Sylvester x Pinkman. 

(null)

Annars en ledig eftermiddag tillsammans med Ida och Dennis. En glad tjej idag! Så guld sådana stunder! Väger upp de sämre dagarna. För alla dagar kan inte vara på topp. Right? 

(null)

Imorgon tänkte jag hjälpa till att flytta lite djur. Sen måste jag ta mig i kragen att skriva ut inventering utav sperma kärlet och planering utav semineringar, samt avelsplanen. Skjutit på det alldeles för länge nu.