Vi tog mjölkningen i hamn denna morgon med.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Okej, då ska jag ta och knåpa ihop ett inlägg om hur denna morgon sett ut för våran del. 

Morgonens mjölkning tillsammans med pappa och en tjej som går introduktion här nu. Så svårt att hitta folk som vill jobba och dessutom lite annorlunda tider jämfört med ett 7-16 jobb. Så hon är guldvärd och duktig är hon. Kommer bli bra de där! 

Började dock med en försovning. Vaknade 04.35. Upp för att amma, klä på, fixa Ida och hälla upp kaffe. Iväg. 05.00 var jag på plats. Pappa började förbereda gropen när han insåg att det blivit timeout på disken. Så var bara att köra om den. Halv 7 denna morgon var vi igång. 

Men inte så mycket att göra. Det blir sådant här ibland.

(null)


Nu när vi varit 3 personer under morgonen så har jag och pappa haft en ride för att ta upp lite kor i verkstolen. Sammanlagt 6 stycken. 

Något eksem, samt ett par klövsulesår. Det här med klövhälsa är någonting vi krigar på och jobbar med fortfarande än idag, 8 år senare sen starten med mjölkkor. Det tar tid. Men det har blivit betydligt mycket bättre än i början. 

(null)


Ingen seminering idag. Såg att kviga 506 flöt så väntar på att hon ska komma igång. 

Annars väldigt lugnt. Dragit av lite kor med borsten för en del har en tendens till att skita ner sig. Slängde på gåsen en flaska på hennes efterbörd som inte velat lossna än. 

(null)


Fyller en flaska med vatten och stripar fast den i efterbörden. Tyngden gör att den succesivt dras ut och till slut släpper. 

Btw! På tal om klövar. Har en fundering på att göra en liten serie i ett antal delar här på bloggen om just klövar. Hur vi behandlar, rutiner, tips och sådant. 

Klicka på ❤️ under om du skulle vilja läsa denna serie här framöver .