Ibland blir det mycket , men det ordnar alltid upp sig på ett eller annat vis.

Livet som bonde – ingen dag är den andra lik. Gårdagen var galen, eller galen kanske var att ta i. Men det blev mycket liksom på slutet eller mittemellan där.

Körde morgonens mjölkning tillsammans med A, korna var lite halvt sega. Men det är väll som A säger ”Dom känner säkerligen av det trista vädret dom med”. Så är det säkerligen.

Han mjölkade, medan jag föste kor, mockade rent, strödde nytt och tog tag i att fixa med kalvarna för att ge dom lite givor med mjölk.

Morgonens stilla lugn.

188 kalvade under gårdagen , en fin angus korsning som är en liten pojke. Henne tog vi ut idag till de andra damerna ute i lösdriften. Den boxen hon stod i skulle till att bli upptagen lite senare under dagen.

Korna som håller på att sinas mjölkades denna morgon med, så på fredag borde dom vara sinade. *Peppa peppa* så är det sällan vi sintidsbehandlar nu för tiden. Någon enstaka om året. Inte alls på samma vis som förr tillbaka.

När jag hade fått lite hjälp med lite smått hos kalvarna som pappa hjälpte mig med, drog jag hemåt en sväng för att äta frulle. Tillbaka senare för att ta tag i resterande sysslor. Men jag kom inte så långt.

När jag gick ut i lösdriften för att byta alla diskborstar som sitter vid varje vattenkar så såg jag att 501 Lewis hade precis fått en liten dam. 501 är första kvigan av två som är efter tjuren Arbiter som kalvat in. Ska bli spännanade. Arbiter x Obilique är denna dam. Dottern hennes är efter Bigstar. Ska bli härligt att se i framtiden.

501 Lewis med sin dotter Lewis.
Härstamningen är Bigstar x Arbiter x Obilique

Samtidigt såg jag och mamma som kom ner till mig, att 211 verkade vara på gång med. Så vi förberedde en box åt henne samtidigt när vi tog in 501 och hennes tös. När vi kom ut igen så var klövarna ute. Men vi fick in henne i tid och 10 minuter senare hade hon fått en stor fin tös hon med efter tjuren Tuxedo. Både mor och dotter mår bra, så himla skön känsla.

Sen kunde jag fortsätta att böka på, trodde jag. Då var det dags att ta in 498 Merida som verkar vara på gång snart. Dräktig med Imagine, själv är hon efter Ambrose. Får se när hon ploppar ut en liten.

Fixade det sista med att mocka ut gången ut ifrån gropen, diskade lite kalv napp, skrapade ute och strödde på nytt. Alltså lite små fix.

Åkte iväg hemåt för att mysa med lillan. Då ringde mamma och pappa. 194 som precis kalvat 4 månader tidigare. En stor frisk kille. Vad hände där liksom?

Insåg sen att det blivit en miss när vi fått tillbaka en dräktighets analys där det stod ej dräktig. Pappa seminerade henne sen , med fjäll och la dock sperman i cervix (livmoderhalsen). Men det var verkligen inte en fjäll korsning som kom ut. Utan en pojke efter Bombero.

Under kvällningen drog jag iväg till damerna för att seminera 255 för tredje gången , samt 476 för första gången. 255 fick tjuren Cheylote och 476 Milo. Håller tummarna för att de tar sig !

Ibland blir dagarna inte som tänkt. Men det brukar gå ihop sig endå.

En reaktion till “Ibland blir det mycket , men det ordnar alltid upp sig på ett eller annat vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s