Snöbollseffekten slog till.

Jag är en person som gillar att skapa reaktioner , det har jag alltid gjort. Skillnaden nu jämfört med tidigare år är nog att jag kan hejda mig lite och tänka efter en extra sväng. Ibland iaf.

Inlägget jag publicerade i förrgår med våran 8 Kija som fått somna in på grund av att hon fått en blodfylld buk, bajsat blod, fått svårt att andas och fradgade för fullt. Allt detta på grund av en eller flera aluminium burkar som hackats sönder ute på vallarna och följt med i kornas foder.

Bara några minuter efter hon avlivats hjälpte syster mig att ta den här bilden. Ja, den är riggad. Varför ? Jo, för att skapa reaktioner.

Det inlägget tog fart ordentligt. Jag hade räknat med att det skulle bli någon delning och reaktion, men jag trodde aldrig någonsin att 600 000 människor skulle ta del utav det eller att det skulle delas ca 20 000 gånger.

Allting blev som en snöbollseffekt! Det gick så otroligt jävla snabbt. Jag hann liksom inte med. Det delades, gillades , kommenterades…

Men med detta inlägg kom absolut inte bara positiv feedback, utan även en hel del kommentarer och användare som absolut inte hade någonting att säga om inlägget. Därför har mina 2 sista dygn gått åt till att blockera och rensa bort massa skit.

Jag hoppas innerligt att detta inlägg som fått stor uppmärksamhet kan generera att många tänker efter innan de tänker slänga en burk i naturen.

För det är varken schysst emot miljön eller djuret.

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

En reaktion till “Snöbollseffekten slog till.

  1. Att detta hemska kan hända om och om igen är ju oförlåtlig, jag och min man pratar ofta om hur i helvitti folk kan kasta burkar på detta vis. Jag som älskar kor känner mig rasande över att 8 Kija fick lida så mycket och andra med henne.
    Jo, även jag såg ditt inlägg på andra sidor, mycket bra att det fick stor uppmärksamhet.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s