Ungdomarna är framtiden.

Någonting vi ska vara riktigt rädd och värna om är våra ungdomar som är genuint intresserade utav lantbruket och som verkligen suger åt sig det man lär ut som en svamp.

En av mina fina följare åkte ifrån Dalarna samma dag som vi hade kosläpp. Efteråt kom hon fram i sin John Deere keps och frågade om en kommande praktik plats hos oss i slutet av Augusti.

Och så blev det.

Just nu sitter hon i soffan tillsammans med mig och kikar idol. Varit en ”lugn” dag i ladugården. Vanliga rutiner och mjölkning. Lite koll hos ungdjuren och fordring av sinkor och dräktiga kvigor.

Vi ska vara rädda och ta vara på de få ungdomar som är intresserade , vill lära sig och arbeta med detta i framtiden. Våra ungdomar är viktiga. Dom är våran framtid att driva detta framåt.

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

En reaktion till “Ungdomarna är framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s