Utveckling av kalvstallet

Projektet ska snart dras igång och det tar emot.

Nu är det dags för att köra igång med ännu ett projekt på gården, nämligen kalvstalet där vi har kalvar från det när dom är nyfödda tills den dagen dom är avvanda ifrån mjölkgivorna.

Det kalvstall vi har nu är inte det optimala och för att vi ska få den där ”Topnotch” känslan så är vi tvungna att göra en ordentlig renovering utav stallet.

Vi ska börja med att flytta ut alla kalvar till ena flygeln på ladugården som inte används, så att vi får stallet helt tomt på djur.

Därefter börjar de grövre arbetet.

Alla väggar, golv och tak ska tvättas och högtryckas. Det ska få torka innan vi ska lägga ny färg på väggarna som blir en lugnande och harmonisk färg, grön. Sådan där mint grön.

Fönstren ska bytas och tätas ordentligt. Porten som är halvt risig ska också bytas. Lika så dörren bredvid porten som är riktigt dålig nu. Sitter i typ ett gångjärn.

En mycket bättre ventilation ska in. Det ska bilas upp rännor för att all urin ska kunna rinna ut bättre än vad det gör nu.

Det ska bytas plats på själva diskstället, den rostfria diskbänken och vattnet. Ska även upp ett armeringsjärn där som jag fått lite idéer ifrån USA faktiskt. Ska bli spännande.

Detta är en del av vad som ska göras och det tar emot.

Som sagt så har det hänt en del på sistonde så energin slukas upp på annat håll. Men detta är något som måste göras innan vintern kommer med kyla och slask.

En sak är säker och det är att det kommer vara jävligt skönt när det är gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s