Det blev en 14 timmars dag.

Tagga ner på jobb var det tänkt ja. Men så blev det inte riktigt under gårdagen.

För det första så ringde pappa mig 05.05 och frågade vars jag var någonstans. Hade försovit mig totalt. Upp med lillan, på med kläder på både henne och mig. Packa in allt i bilen, ner till korna, ut med Jokk, ut med oss och sen in för att byta om och värma välling.

Pappa hade guld nog förberett gropen och fixat så var bara att trycka igång vakuumet på anläggningen.

Lillan drack välling medan jag slängde på första gängen kor. 45 minuter sent. Efter en timme somnade hon i vagnen och sov ca en timme. Sen vaknade hon till och var med i vagnen medan jag avklarade de sista korna som skulle mjölkas.

Sen var det inte mycket som dög. Turligt nog kom mamma ner som kunde ta hand om henne och ge henne gröt medan jag fixade med det sista.

Så jag bökade på, slängde ut korna på bete, checkade av brunster, spolade av och slog till slut igång disken och slängde alla juver trasor i tvätt maskinen.

Sen frulle tillsammans med en grinig lillan, mamma och pappa. Trött var bara förnamnet på tösen denna morgon. Begav mig hem för att hämta Zeb och sen tillbaka. Fick lillan att somna en 30 minuter.

Fick ett mega ryck och började sortera en hel del bråte som vi kommit efter med. Körde iväg 2 stora släpvagnar till grovsoporna. Så otroligt skönt att bli av med.

Hem för att lämna av lillan hos Dennis, sen iväg igen för att seminera 2 kvigor på andra stället.

Fina 540 Kija som är efter Capital Gain.

Alltså kolla ❤️

Seminerade även 508 Myrna som är en korsning. Sista chansen nu annars får hon gå väck. Seminerad 4 ggr redan.

Sen kunde jag göra kväller. 14 timmar senare. Mat och dusch. Sen däckade jag.

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

2 reaktioner till “Det blev en 14 timmars dag.

  1. Jösses vilken tuff dag. Roligt dock att läsa om hur du tog hand om korna. Min mormor växte upp med kor och handmjölkning, hon berättade ofta om just sina kor, den kärlek hon hade till dem och deras vackra ögon. Så klart att jag som barnbarn boende hos mormor påverkades, älskar att titta på kor.

    Gilla

    1. Ibland blir det sådana dagar , bara att köra på 😅 oj! Handmjölkning till och med, vilket jobb! Häftigt ! Jo kärleken till dessa djur går inte att beskriva . ❤️ mysigt att bo hos henne ❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s