Vågar vi ropa hej än?

Första skörden är inne och inatt blev grabbarna klara med andra skörden. Vid 2 tiden närmare bestämt.

Vi slog av gräset på vallarna under torsdagen. Såg riktigt fint ut när jag var ut och kikade på det. Förhoppningvis kan det bli betydligt mycket bättre näringsvärden i detta än vad det blev i första skörden.

Så igår morse drog grabbsen iväg för att köra in fodret åt oss. Med matpauser däremellan. Vi bjuder alltid på mat. Lunch och middag. Det ska dom ha så som dom sliter. Vi är tacksamma. Och dom verkar uppskatta att få lite i kistan.

Allt som allt blev det 3 korvar med gräs. Med detta klarar vi oss till de mjölkande djuren. Men jag vågar inte ropa hej än!

Det ska fortfarande in foder till sinkor och ungdjur vid tredje skörden. Så nu hoppas vi på varierande lagomt väder för att det ska växa på.

Beräknas bli sammanlagt 30mm regn under mitten av nästa vecka.

Så nu håller vi tummarna för en bra återväxt på vallarna och att helsäden kommer bli så bra som jag hoppas !

Kom ihåg att signa upp här på bloggen med din Mail för att få en uppdatering varje gång som jag har fått upp något nytt här på bloggen. 🌸

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s