Back on track!?

Guldvärt att Ida sov asbra under natten. Vaknade 12 inatt, sen imorse vid 4. Bytte blöja, gav henne tutte sen klev jag upp. Kokade kaffe så jag kunde ta med mig och sen drog jag.

Morgonens pass stod på schemat. Fem slog jag och C igång morgonens mjölkning tillsammans med vallhunden Wille.

Första mjölkpasset efter semestern. Smygstartade med att mjölka barnfritt. Sådan lättnad. Hela mjölkningen flöt på riktigt fint.

Tog lite längre tid idag eftersom de kor som håller på att sinas skulle mjölkas för sista gången innan de blev helt sinade.

Efteråt var det bara att spola gropen, städa av och slå igång disken av anläggningen.

Det som återstod då var 427 Black Beauty (hon är typ helt svart) som stod i verkstolen och väntade. Har haft en kloss sedan klövverkningen, men tappat den.

Så hon hoppade näst intill på 3 ben. Var bara att ta upp henne och klossa om. Sen gick hon ordentligt tack och lov!

Hem sen för Dennis fick rycka ut på jobb och jag ta hand om lillan. Besökt E idag med för kaffe och snack. Mycket givande ❤️

Lugnt med brunster. En kalvning ikväll där 484 Rachel som är Utah x VR Escape fick en kviga efter tjuren Ankara.

Nu sova. Skulle gjort de för ett par timmar sedan, men blev en sen middag för Dennis jobbade sent och var iväg för att fodra korna och lasta nytt. Sen körde han iväg sinkorna till andra stället.

Han är bäst ❤️

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s