Steget emot ett bättre mående.

Denna ledighet alltså.

Tankar har snurrat miljontals varv i huvudet, ångesten har kommit från och till, haft ett dussintals idéer och funderingar.

Tänkt mycket över hur jag ska kunna stressa mindre, varva ner, vara mer effektiv och kunna spendera tiden väl.

Även tänkt på hur jag ska må bättre igen i kroppen och skallen.

Så jag har kommit fram till detta;

  1. Jag ska äta bättre och regelbundet. Jag måste få en jämnt intag av energi för att vara pigg hela dagen. Har bestämt med Martin som hjälpte mig förut att han ska lägga upp ett kost schema för att få bästa resultat.
  2. Jag ska börja ta promenader för att släppa allt och börja gymma 2-3 ggr i veckan. Jag vill bygga upp stabilitet och styrka igen.
  3. EGENTID! Jag måste få till att få egentid utan Lillan för att orka med, samt för att kunna både vara en bra mamma och rolig sambo. Gymmet blir min egentid.
  4. Läggdags varje dag 21.00. Då kan jag få minst 7 timmars sömn innan jag ska upp för att mjölka.
  5. Batch working – effektivitet när det gäller sociala medier på de olika kanalerna. Ska berätta mer om det i ett inlägg och var jag fick idéen ifrån.
  6. Skärmtid innan läggdags. 30 minuter innan läggdags ska jag stänga igen sociala medier. Det kan vänta till morgondagen.
  7. Korna och ladugården – jobba effektivt inte mer. Jag måste inse att jag inte kan jobba arslet av mig samtidigt som jag har familj. Jag måste prioritera och ta dagarna som det kommer.
  8. Istället för en att-göra-lista ska jag börja skriva en vad-har-jag-gjort-lista. Bättre att fokusera på vad jag fått gjort under dagen än vad jag inte gjort.
  9. Maktlöshet. Jag måste kunna börja acceptera att i vissa situationer är jag helt maktlös. Jag kan inte göra någonting i just den situationen för att förändra.
  10. De höga kraven jag har på mig själv måste jag dra ner på. Det leder bara till prestations ångest.

Har även en fundering på att under söndagar logga ut ifrån sociala medier och ladda upp inför en ny vecka .

Har du något speciellt du gör för att stressa ner ? Ta hand om dig själv? Kommentera gärna en rad eller två. Kanske jag kan få idéer ifrån dina tips? 👇🏻🙌🏼

Publicerat av

Är du intresserad av lantbruk så är detta en blogg att definitivt följa med i, vare sig om du är involverad i branschen eller inte. Inga lögner, bara glasklar sanning. Mitt namn är Lina, en snart 29 årig bonnjänta ifrån södra Norrland. Är sambo med Dennis och mamma till Ida född September 2018. Driver tillsammans med familjen och ett par anställd a en mjölkgård med ca 130 mjölkade kor. Startade upp sensommaren 2011, tidigare hade vi kött produktion med ca 180 årstjurar. Vi brukar ca 200 ha åkermark, därav 1/6 helsäd med vårvete och åkerböna. Har även 4 vallhundar utav rasen bordercollie som hjälper till med de dagliga arbetet hos korna. Hoppas du följer med i min vardag i både medgång och motgång. Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s