Hjärnspöken och överskott av kvigor.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Då så är jag på gång med bloggen igen. En ny design och full av energi. Kan vara så att jag äter mer och sover bättre. Insåg igår att energin tryter fortfarande och jag hörde av mig till coachen. En skaplig höjning med intag av kolhydrater för att jag ska både orka jobba på gården eftersom man är så otroligt aktiv och arbetar tungt , samt kunna gymma tungt med.
 
Jag erkänner. Trots att jag har sjuka hjärnspöken vissa dagar, så inser jag innerst inne att jag behöver äta mer för att orka. Det tar bara tid att bearbeta allting. Och det kan ta upp emot 2 månader innan jag är i balans med skalle och kropp igen. 
 
 
 
Men denna morgon alltså. Jag och mamma har skött morgonens mjölkning. Under första 45 minutrana hade jag endast fått in 2 gäng med kor. Blir väll så när man har ett x antal trögmjölkade kor, samt ett x antal kor på vardera sida som ska spannas. Nykalvade kor för under senaste dagarna har det rent ut sagt sprutat ut kalvar. Helt sinnes! På sisådär 4 dagar har vi haft 6 kalvningar.
 
Och de flesta har fått ur sig kvigor. Så nu sitter vl och kollar vilka vi ska behålla utav dessa. Tråkiga är att vi har fått massvis med fina kvigor med intressanta härstamningar och bra mödrar och mormödrar. Blir svårt att avgöra vilka som ska levereras iväg. Kan inte behålla alla för det finns det inte plats för, speciellt när vi numera seminerar här på gården då kvigorna inte är på hotell längre.
 
 
1328 som hade livmoder inflammation för ett tag sedan har jag sprutat 2 ggr med dinolytic. Ett hormon preparat som gör att skiten rensas och stöts ut ifrån livmodern. Igår hade hon en klockrent brunst och idag seminerade jag henne med tjuren Big Star. Tar hon sig inte nu så slänger jag i henne en köttras nästa gång. Vill verkligen ha henne kvar för det är en bland de finaste kor vi har i besättningen. 
 
En frukost intagen och nu ska vi dra iväg till andra stället vårat. Ska släppa ut lite små kvigor på en rundell med elstängsel och grindar runtom. Dom ska lära sig att gå på stängsel och veta att det är el i trådarna. Risken är att om man släpper ut dom på betet rakt av så kommer dom dra rätt igenom stängslet och sticka ut på upptäcksfärd här i lilla byn. Och det är vi inte så sugna på.