Jobbiga beslut måste tas ibland och jag hatar det.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Som bonde har man ett ansvar med att se till att djuren mår bra och får den omvårdnad som behövs. Och ibland kommer det dagar när man måste ta jobbiga och tråkiga beslut. Idag var en sådan dag. 
 
Det är nämligen så att våran 730 Hjördis har haft problem med en klöv som vi har gjort allt för att hon ska bli bättre, men ingenting har hjälpt. Så vi tog det tråkiga beslutet att hon skulle få somna in eftersom hon börjat äta dåligt och inte varit på gång som förut. 
 
Så jag och pappa ledde ut henne i grimma på ladugårs backen till djurtjänst som kom förbi och skulle ta bort henne. Gav henne en stor sista puss på mulen, sa till henne att hon skulle må bättre snart, gav pappa henne, gick iväg en bit, kände hur tårarna rann längs kinderna, höll för öronen men hörde endå det där skottet ifrån bultpistolen. Vände mig om och såg hur hennes kropp hade ramlat ihop över snön i marken och hur han ifrån djurtjänsten fixade det sista med avblodning och pappersarbete innan hon lastades in i lastbilen för att åka iväg och bli djurmat på en djurpark i närheten. 
 
Jag tog henne halsband med transponder och grimman i min hand. Gick sakta inåt och på något sätt kändes det skönt i allt det jobbiga för nu har hon inte ont längre.