Fuck this shit.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Kvällen blev ju inte riktigt som jag tänkt. Liksom Fuck this shit. 
 
En mjölkning som inte kom igång förrän halv 5, i vanliga fall börjar vi 4 på eftermiddagen. En halvtimme gör liksom mycket. Ca 30-40 kor som man hunnit mjölka. 
 
Syster blev sjuk så hon fick åka hem och lägga sig så mamma kom och bytte av henne. 
 
1184 kom veterinären ut till igår som ni säkerligen läst om i inlägget nedan. Imorse var dom ut igen för hon hade fått ännu en sväng av kalkbrist. 
 
Ikväll var det sjunde kalvaren 899 som stod på tur. Kunde inte resa sig trots det att hon försökte. Var iskall om öronen och rumpan. Bara att ringa veterinären som skulle komma ut. 
 
Och där bröt jag ihop. Grät. Var föebannad. Skulle kunnat strypa allt och alla. Men mamma lyckades lugna mig. 
 
Veterinären kom ut. Gav 899 kalk i blodet och genast blev hon varmare och såg piggare ut. Veterinären drog iväg och jag tog tag i att börja mocka ut åt de kor som står inne för kalvning. 
 
Vad händer inte då?!
 
Jo, 1184 har åkt på förlamning igen och behöver kalkas. Var bara att ringa veterinären igen som åkte för 10 minuter sedan. Snabbt på plats med tanke på att han inte kommit så långt och i med kalcium i blodet på henne med. Sen kunde han åka. 
 
30 minuter senare när jag tagit ikapp med mockning och fösning av kor stod både 1184 och 899 upp! Tack som fan för det ! Gav dom hö, ljummet vatten och ensilage som dom mumsade nöjt på. 
 
Halv 8 var mjölkningen klar. En timme senare än tänkt. Vid 9 åkte jag därifrån när jag kände att allt var under kontroll. 
 
Nej Fyfan. Sådana här kvällar kan man vara utan. Pricken på i:et är ju att jag, Lina Sjöberg, alltid är ute i sista minuten. Tänkte att jag hinner tvätta och packa när jag är hemma ifrån ladugården vid 8 (jag ska åka iväg till någonstans i Sverige imorgon ) , men icke. Därför jag är vaken fortfarande. För att jag aldrig tänker ett steg längre om att någonting kan strula. 
 
Aja.
 
Livet som bonde , inte alltid roligt. Men det har ju charmen i sig och väger upp de sämre dagarna.