Semin, veterinär och rosa hårfärg.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Men sådär ja! Efter att ha kommit sent till besiktningen utav bilen, fått reda på att jag egentligen inte ska besikta hon förrän nästa år, varit iväg och köpt mig rosa hårfärg och en ny blingande pärla till min läpp piercing så drog jag iväg till ladugården en sväng till.
 
Jag skulle "bara" seminera var det tänkt ( jag-skulle-bara-blev-till-jag-ska-bara!). 
 
Sista gängen kor var inne när jag kom. Syster hade slängt på de flesta av korna halsband och transpondrar, någon enstaka ko kvar bara som jag tänkte fixa till imorgon. Så jag tog tag i att spanna 720 som fortfarande står inne i box. Det skulle visa sig att hon har åkt på mastit (juverinflammation) i höger fram spene. Fan. Sådan här mastit som ser ut som skirat smöt typ och luktar riktigt jävla illa. Aldrig känt sådan illa lukt på en mastit. Lika så sa veterinären när hon var ut. Jag misstänkte antingen en ecoli mastit eller en staffauerus mastit. Lika veterinären. Så blev smärtstillande, lite kalcium under huden, pencillin och en vätska som gör att hon släpper ner mjölken. Tog prov på spenen så imorgon får vi svar om vad som växer där. Tråkigt som fan, speciellt när hon redan är 3 spent (mjölkar endast på 3 spenar för en är ur funktion). Sondade även i henne en hel del vatten ikväll också. 
 
Medan syster spolade all runtomkring gropen så fixade jag med att högtrycka mjölkorganen och sätta dom på diskhyllorna så att hon kunde slänga igång disken. Teamwork. 
 
676 som är mor till 56.
 
 
Seminerade även 56 , en första kalvare efter en av våra bättre kor 676 som vi tyvärr inte har kvar i besättningen. Valade att lägga tjuren Dagon på 56 (Kjell, om du läser detta så har jag planerat att använda upp Dagon och Launch inom ett par månader ;) ) . Hoppas hon tar sig och lämnar efter sig en kviga såklart.