Trillingar !

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Migrän hela dagen - check. Vaknade vid halv tre på eftermiddagen, klev upp och käkade, slängde i mig lite mera migrän tabletter och begav mig till ladugården för kvällens mjölkning. Syster hade startat upp och börjat slängt på första gänget kor när jag kom dit. Perfekt. Underbart.
 
Kan tillägga att det var syster som ringde och överraskande sa att 1133 har fått trillingar. Frågade om hon skämtade, men icke. Satt mig upp i all hast och började böka på för att klä på mig när hon sa att hon skojade. Tänkte jag också att den lilla kon inte kan trycka ur sig 3 kalvar. 
 
Men man ska väll aldrig säga aldrig. 
 
 
Körde på med alla damer som skulle mjölkas som gick fint. kruxet kom när jag och syster skulle ta in kvigan som fått den dödfödda kalven här om dagen. Var riktigt vinglig, ramlade och kravlade sig upp på foderbordet som är inne vid kalvningsboxarna. Fick flytta om kor som stod inne i boxarna så att den som hon låg uppe vid foderbordet blev ledig. Skruvade bort inredning och vickade försiktigt ner henne i boxen där. Ställde sig som ingenting hade hänt och vi bestämde oss för att mjölka henne där. Får stå kvar där ett bra tag nu! Trodde hon repat på sig ordentligt, men icke. 
 
Började spola rent, slog igång disken, satte dit provmjölkningsrör eftersom vi ska provmjölka båda passen imorgon. Förberedde provmjölkningen med alla annat och checkade av vilka som ska semineras imorgon. Bland annat 733 som kastade förra månaden. 
 
1332 "Grisrumpan", systers favorit ko, verkade lite orolig så vi tog in henne i djupströbädden med halm eftersom alla kalvningsboxar är fulla med kor som ska kalva, samt kviga som är lite vinglig på benen. Därefter gorde vi kväller vid nio tiden. Vissa kvällar senare än andra.
 
 
Eftersom det är lördag tänkte jag prova på något nytt. Bakade Arraksbollar utabn socker. I stort sätt kokos, kakao, smör, vatten. daddlar och arraks arom i dom. Sjukt goda och betydligt mycket hälsosammare för kroppen. Mums! 
 
Nu ska jag försöka sova. Inte så lätt när man sov så länge på dagen. Men bara att försöka.