En halvt krossad blygläpp.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Trots en typ krossad blygdläpp , så har väll kvällen i ladugården varit helt okej faktiskt.
 
Det hela började när jag och syster kom till ladugården och skulle börja fösa över kor och starta upp mjölkgropen. Lollo fick syn på 997, blivande 3:e kalvare, som låg i ett liggbås och hade börjat blivit på gång att kalva. Vattnet verkade precis ha gått, så vi tog in henne i en kalvningsbox på en gång.
 
Satte igång mjölkningen, började mjölka, insåg senare att 997 inte fick ut kalven själv så vi fick hjälpa till att dra. Ut kom en fin kvigkalv efter Vh Mandel. 997 käkade lite och drack massvis med vatten. Verkade helt okej. När vi hade ett par gäng kvar att mjölka tyckte vi att hon såg lite loj ut och så hade hon lagt sig. Kom inte riktigt upp på benen utan reste sig en bit och föll sedan omkull. Ringde veterinären som kom ut och skulle få i henne kalcium genom blodet.
 
Här kommer min krossade blygläpp in. 997 var skapligt pigg, så vi fick grimma henne samt så fick jag hålla ner huvudet på något vänster så jag satt mig över hennes huvud medan jag höll i kalcium flaskan. Helt plötsligt fick hon något ryck och slog upp med huvudet så att själva delen där hornet egentligen ska sitta slog rätt upp över blygläppen. Jo, det kändes och det ömmar fortfarande. Men jag är inte bitter.
 

Sen hade vi 1207 också som skulle mjölkas, men denna dam har en fix idé och går endast in på ena sidan i gropen. Men idag traskade hon in på andra sidan, men valde att lägga sig ner. Bara att ta ut henne igen sen och in återigen i gropen , på rätt sida, för att mjölkas. Dom har sina idéer ibland alltså.
 
Innan vi åkte ifrån ladugården fick den nya kalven råmjölk, 997 stod på benen och åt för fullt , samt en seminering utav 1016 med Storm. En fjällras. Nu ska hon ta sig !