Och igår slutade hennes hjärta att slå.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
 
Igår somnade 685 in. Hon var betydligt mycket sämre o med samrådan av veterinär beslutade vi oss för att han skulle komma ut o ta något till blodprov på henne , samt avliva henne därefter. 
 
När veterinären kom gick vi ner till boxen o skulle påbörja blodprovs tagningen. Då ligger 685 helt utslagen i boxen. Raklång o inte ett andetag. 20 minuter tidigare hade jag kollat till henne o då låg hon på bröstet precis som vanligt. 
 
Det gick så jävla snabbt. Men veterinären hade förvarnat oss att om det är Babesios som hon misstänker till en viss del, men endå inte för alla symptom stämmer inte in, så kan dom dö snabbt bara sådär. 
 
Babesios är en parasit sjukdom som överförs genom fästingar. Parasiten förökar sig i kons röda blodkroppar o förstör dom.
 
Så vi vet inte egentligen vad som gjorde att hon blev så otroligt dålig på bara ett par dygn. Det började med blod i spenar , att hon hade under temperatur o åt ingenting. Det slutade med vätske ansamlingar under mage, haka o hals. Och sen så dog hon helt plötsligt!
 
Eftersom ingen av oss har möjlighet att transportera ner kadaven till SVA i Uppsala så skulle veterinären försöka ordna med transport genom lantbruks tjänsten. Vi vill ju obducera henne för att veta bakom liggande orsaken till att allt blev som det blev med henne . 
 
Jag hatar att inte veta orsaken.