Havererad utgödsling och annat strul i helgen.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Jag säger det bara. Det är tur att Dennis jobbar hemma på gården nu. Han är händig , ställer upp och donar 

I torsdags kväll var det en slang som sprack sönder så det blev galet som han fixade. 

Tidigare i veckan strulade kompressorn som gör att man kan öppna och stänga grindar i gropen. Det fixade han med. 

I fredags när Dennis skulle svetsa grindar till foder stationerna så gick utgödslingen sönder. Visade sig att det var någonting i motorn som håller kulverten igång så det kan skrapas ut skit till bassängen som hade pajat. Eftersom kulverten och yttersta skrapan går på samma system så kunde motorn inte driva skrapan där heller.

Så Dennis drog iväg till Hedemora för att hämta dessa grejor. Hem tillbaka. Skruva och hoppas på att det skulle funka. Men icke. Innan han kom hem på natten vid halv ett så tog han av skrapan och släpade ut den. Drog igång lastmaskinen och skrapade gången så korna skulle slippa att gå i den värsta skiten.

Och jag fick den kvällen lägga Ida själv samtidigt som jag hade Maja med knasig mage. Men det gick till slut. 30 minuter tog det och Maja var lugn under den tiden. Där höjdes mitt självförtroende som morsa ett snäpp. 🔝 

(null)


På lördag morgon när mamma och pappa kom dit skrapade pappa ut igen. 

Elektrikern kom ut och konstaterade att det var något elfel som behövde fixas, men han trodde inte det skulle hålla särskilt länge så nu är en ny motor på gång hemåt. 

Skraporna går för fullt nu tack och lov. Körde ett bad igår kväll åt korna åt klövarna med vatten för att skölja av det som blivit på klövarna.  

Dennis fick ta tag i en till grej igår ikväll. 

Nu hade en kolv i gropen gått så att golvet där inte kan hissas upp eller ner. Fått stötta upp det genom att palla virke undertill. Blir till att beställ hem en sådan med. 

Vilken vecka alltså. 

Var ner till ladugården igår kväll för att seminera 3 damer. 3 krångel kor kan man säga . 

(null)
Våran 401 Mercedes. Tvilling med 402 Benz. 
En dam som krånglat som visade sig hade cysta som försvann sist när hon kändes på. 
Igår klockren brunst ! Seminerade med kött för vill inte ha en mjölkande efter henne då jag inte gillar typen, är trög och inte så hög avkastning som jag velat ha. 9036 kg ecm senaste 12 månaderna. 


(null)
Våran 382 Angela. 
Enda Masterpiece tjejen vi har kvar. Den andra vi hade åkte på slakt i veckan pga spentramp. 

Krånglar med cystor. Sprutad och klockrena brunster . Seminerad med fjäll och hoppas den effekten med korsning gör att hon tar sig dräktig ! En bra ko de här!

14212 kg ecm senaste 12 månaderna.  

(null)

Sen hade vi 457 Paggi. En andra kalvare som mjölkat 9924 kg ecm senaste 12 månaderna. En fin typ men skulle behöva lite ben. Så därför har tjuren Tuxedo valts på henne. 

Hon var dräktig men kastade. Så nu prövade jag att seminera henne igen så hoppas vi på dräktighet. 

Idag har det varit en "lugn" dag. Dennis tog Ida imorse vid 6 så jag och Maja kunde sova till 8. Han drog iväg efter frukost för att kolla om det behövdes mockas och strös hos ungdjur och sinkor. Men det kunde göras imorgon. 

Medan jag under dagen planerat lite kor som ska iväg på slakt , samt roddat barn, så har han börjat gjort i ordning nya grindar runtom foder stationerna. 

(null)


(null)

Han kan min fina pojke ! Så otroligt tacksam så ni anar inte ❤️

Kommentera inlägget här :