Piganlina

Sköt dig nu, Moder Natur.
Hur galet härligt har inte det varit idag då? Riktig sommar värme ! Lite för varmt någon timme enligt min smak, men däremellan riktigt skönt.

Så skönt att det kommit regn från och till, gått över till sol och lagomt med värme. Idag har det såtts ute på vallarna och vältningen är i full gång. I övermorgon väntas regn (om allting blir som det står!) och små skurar en vecka framöver. Perfekt för sådden som precis kommit ner i jorden!🙌🏼

(null)

På tal om väser och vind. Jag tog en kvälls promenad tillsammans med lillan, Jamie och jokk ikväll. Kikade över ett par vallar. Det känns som om dom börjat repa på sig så gott som de kunnat efter föregående års torka. 

Sen är det skönt att förhoppningvis moder natur låter det komma lite väta någon gång då och då, inte har för bråttom med gassande värme och massa sol för att låta gräset skjuta i höjden för snabbt. 

Bättre om de är lite lagomt med sol och värme så gräset får bli mer tätt omkring sig i botten. 🌱

(null)


Annars en ledig dag. Typ.

Klev upp samtidigt som Dennis imorse när han drog iväg till jobbet. Ida ville upp så var bara att kliva upp. En frukost blev det innan vi tog en promenad med hundarna ner till ladugården. 

Där stod två semineringar på schemat. 

137 Mika, tredje kalvare efter Föske x O’brolin. Mjölkat 11206 kg , samt 12319 kg ecm senaste 12 månaderna. Seminerades med Cheylote. Tjuren lämnar längre spenar som denna Donna verkligen behöver ! En av hennes nackdelar är väldigt korta spenar. 

308 Ms Trombon. Andra kalvare efter VR Saxon x VR Tornado. Mjölkat 9186 kg, samt 9807 kg ecm senaste 12 månaderna. Seminerades med Maxxum. 

Annars en "lugn" dag. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress