Piganlina

Jag borde sova.
Egentligen borde jag krypa till sängs nu, jag ska det snart. 

Det har varit en turbulent vecka. Mycket strul. En del kalvningar. En dam som gått omkull i skrapgången , som blev tryckt utav skrapan emot kulvertens grind och ena benet hängde neråt i kulverten. 

Kan tala om att det tog någon timme men till slut ställde hon sig på benen med hjälp utav fläkband, smärtstillande och lockande med mat på foderbordet. 

Men det tog tid och precis innan var vi nära på att ge upp. Det var nära att vi skulle hämta bultpistolen för att låta henne somna in. Men precis när vi pratat om det resta hon sig ! Lycka!

Blivit en del kalvar med. Idag 191 som är efter Föske x Stommen fick en kviga efter en köttras. 461 (en dam med 8 spenar!) som är Masterpiece x Vh Zac fick en kviga efter Living. 260 som är efter VR Uudin x VR Gibson fick en tjur efter Bigstar. Sen 336 som är efter Vh Reynold x egen tjur fick en kviga efter Upright. 

(null)

(null)

(null)
På bilderna ser ni 461 Impact. Hon med 8 spenar. 

Verkar som 469 är på gång med. En kviga som är Esteem x egen tjur. Dräktig med köttras. 

Har skickar iväg 4 kor på slakt med. 129 var trögmjölkad, 332 trögmjölkad, 208 låg produktion och 164 för att juvret var för långt ner. 

Haft besök utav Hoff på semex som kollade igenom runt 15 kor , samt kvigor som skulle bedömas och läggas tjur på. Påfyllning av kväve, samt någon enstaka dos med sperma. Hade så pass mycket kvar och känns som det inte är många som går om nu (peppa peppa). 

(null)

(null)

Resultatet av Provmjölkningen i maj månad har kommit. Mer om det i ett annat inlägg. Helnöjd är jag iaf ! 🙌🏼

Lika så dräktigheterna , sjukt nöjd med de med !🙌🏼

Nu sova. Lillan har precis ammat. Imorgon vankas kosläpp här på gården.
Elin

Kan du inte skriva mer om kom med 8 spenar? Är alla funktionella? Är de vanligt med fler eller färre spenar än 4?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress