Piganlina

Att andas och släppa lite på tyglarna.
Sådär ! Avslutat en live sändning tillsammans med Paulina på Instagram. Sjukt roligt! Massa som kikade och miljontals frågor (det kändes som det iaf!). Planerna är att gå live här framöver igen. 

Du som är intresserad så finns kvällens live på min story på min Instagram 👉🏻 piganlina

Sen har jag valt att släppa lite på tyglarna för att kunna andas mellan varven. 

Ni som följt mig under alla dessa år vet att jag är en sådan där person som kör all-in tills jag kraschar. Och med en lillan nu i mitt liv så får det inte hända. 

Så förra veckan när det blev för mycket i skallen och sjukdomskänningarna kom krypandes tillbaka som tog jag ett beslut. Att pappa fick seminera ett par kor. 

(null)


Jag kan inte ha hela det ansvaret själv nu, inte hela tiden och inte för tillfället. Speciellt inte om det ska semineras på kvällen och lillan sover runt 18-19 tiden. Och verkligen inte om det ska semineras på stället där vi har kvigorna. 

(null)


Annars då?

Mjölkade igår morse. Varit ifrån ladugården i 3 dagar. Varit mycket med dop och allt runt omkring. Så skönt att ha det avklarat. 

Mjölkningen gick fint som fan. Kvart över 7 var sista gänget inne. Strax efter 8 var disken igång och gropen avspolad.  

Seminerade 454 Spira med tjuren Useful. Kändes klockrent. Var sedan iväg och seminerade en kviga. 509 Villa med en tjur av köttras. 

Imorgon vankas mjölkning. Dessutom maj månads provmjölkning. April månads var klockren! Minns jag rätt låg vi på ~ 33 kg mjölk och ~ 34kg ecm. 

Nu sova. Halsont, huvudvärk och feber känning.

Godnatt. 
Sandra

Hej, en semineringsfråga.
Hur många timmar efter att du sett högbrunst brukar du seminera? rekommendationen sägs vara drygt 12 h efter man sett brunst. Anser du att dom tar sig bättre vid senare AI eller vid en tidigare. Hur många dagar efter AI brukar du se blod? Ibland har jag fått blod på toppen på pistoletten efter AI. vad tror du kan var orsaken till det? Följdfrågan lyder då sedan om du brukar få blod på pistolett efter AI?
Jag skulle verkligen uppskatta om du svarade på mina frågor genom kanske ett blogginlägg.
Slutligen älskar din blogg!


Svar: Knepar ihop ett inlägg son kommer innan fredag! 🤗

Tack snälla 😍

Kramar

Piganlina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress