Sopslut deluxe - men skönt att det är över.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Igår somnade vi alla på 2 sekunder tror jag minsann. Hade tänkt uppdatera om dagens bravader men mina ögon ville inte liksom hållas öppna. 

Och Ida valde att vakna 6 imorse , var bara att amma och kliva upp med henne. 

Vi hade klövverkning igår och körde igenom 78 kor. Vi höll på i ca 8 timmar, dvs 10 i timmen ungefär tog vi in och kollade av. Gick fint ! 

(null)

Under morgonens mjölkning var vi 4 stycken. En mjölkade, en föste kor, en fixade kalvar och en körde foder och lastade upp nästa omgång. 

Jag fick uppgiften att fixa med kalvar. Väldigt sällan jag är hos dom, har mer ansvaret över korna och kvigor jag. Men det gick fint. Den lilla pojken som föddes för ett par dagar sedan behöver bara få hjälp att dricka med flytnapp. Han får nog till det där snart. 

(null)

Jag slängde i 237 en dos med tjuren Useful innan jag fick ett samtal om att Ida var hungrig. Hem för att amma, slänga i mig en snabb frukost , klä på henne och ringa till mamma angående en ändring i planerna. 

Planen var att mamma kunde vara ledig ifrån verkningen och ta hand om Ida, men jag , Dennis och Rockman hjälpte till med det istället. Det var en deal. Så Ida fick en mormor dag och gjorde henne sällskap med lite annat grejs.

(null)

Efter verkningen var klar fixade jag rent hos kalvarna innan pappa hann dit. Så slapp han tänka på att det skulle göras. Var bara för han att ge mjölk och vatten. Samt lite tillskott till en dam som åkt på diarré.

(null)
På bilden ovan här ser ni 586 Frassa. Efter min fina Frassa. Hennes far är Upright och hennes morfar Shottle. ❤️

Snackade lite med han som verkade korna innan han begav sig hemöver. Ingenting speciellt som stack ut med klövarna. Någon limax, något klövsulesår, något eksem, samt vanlig verkning. 

Nästa verkning kommer ske den 28 maj. 

(null)

Det var inte bara det här som hände igår. Det var en riktigt tråkig grej dessutom som ni får läsa om ikväll. 

Klicka ❤️ om ni vill ta del utav kommande inlägg ikväll . 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av josse:

Men åh vad häftigt med att vara piga. Tror jag har varit i en bondgård en gång kanske. haha!

Svar: Jo de är riktigt givande :)

Piganlina

2:a kommentar, skriven , av Elin:

Jag har problem att läsa äldre inlägg, kommer inte förbi reklamen och sidan laddas inte.. Så jag bara läsa det senaste inlägget.. Läser en annan som ligger på blogg.se och då blir de inte så.. 🤔

Svar: Knepigt ! Läser du ifrån mobil eller dator? 😬
Piganlina

Kommentera inlägget här :