Piganlina

Skulle aldrig utsätta henne för det.
Snart är det helg ! Yes!

Eller helg och helg. Säkerligen någon seminering och på lördag kör jag ett mjölkpass. Morgonen är det tänkt. Utan Ida eftersom Dennis är hemma. 

Idag körde jag iaf morgonens pass. Mjölkade för fullt jag. Ida sov tills jag stängt av vakuumet och började spola. Då ville hon ha käk. 

Så det var bara att stanna av arbetet för en stund och kila iväg med henne. När hon var klar då sate jag ner henne i bärselen och fortsatte med allting. 

(null)

(null)


Och jag ska passs på att informera er att jag ALDRIG går ut i lösdriften bland korna med henne. ALDRIG! Att utsätta henne för det är någonting jag inte någonsin skulle göra. Absolut inte. Hon är bara med i selen när jag fixar gropen och gör lite lättare saker. Aldrig bland korna. 

När hon är med stadig i huvudet ska hon få sitta på ryggen. Så skulle hon inte kunna sova någon morgon kan hon sitta i bak medan jag mjölkar. Lika så blir det lättare att mjölka kvällar.

(null)

Kändes dock inte som att korna mjölkade klockrent idag. Vettetusan. Men det är mycket som spelar in för att korna ska hålla en bra produktion. Som tex fodret. Rätt mängder med rätta blandningar. Detta räknar våran foderrådgivare ut efter varje provmjölkning.

Imorgon har jag 2 kvigor att seminera. 512 Yoggi som är Cheylote x VR Gibson. Seminerad en gång med imagine , så ett omlöp. Sen har vi 510 Pricken som är Esteem x Vh Ponder. Efter en av våra bättre kor 317 Mummel. Får se vad som ska läggas på den damen. 

Imorgon vankas flytt av djur också , så en ledig dag resulterar i lite jobb. Ingenting ovanligt. 

Nu sova. Pissigt trött. 
Michaela

Om inte annat så kanske Ida somnar väldigt gott bak på ryggen framöver! Jag har inte burit så mycket, men alla de gångerna, sover hon väldigt gott 🌺

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress