Hur ska jag titulera denna dag?!

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Så var vi inne på andra dagen denna vecka , nämligen tisdag. 

Blev den något bättre än måndagen? Ja lite faktiskt. Eller alltså jag vet inte hur jag ska titulera denna dag eller känna.

Har känt mig allmänt låg och ledsen. Jag funkar så när jag får för lite sömn och har många bollar i luften. När jag liksom bara kör på och inte kan sortera. Det blir liksom till slut kortslutning och jag funkar inte som jag borde, varav att jag blir nedstämd och ledsen. 

Men nog om det.

Kört mars månads provmjölkning idag. Eller jag var ju endast med under morgonen. Verkar som om dom mjölkar på damerna. Trots avbrottet med kraftfoder stationerna i helgen och klövverkningen (tar någon dag innan de repar på sig efter ett tapp med kraftfoder). 

(null)

Både jag, mamma och Ida var trötta imorse. Så det blev massa kaffe för våran del förutom Ida då förstås. 

(null)

Jag fixade med kalvar och föste kor denna morgon, medan mamma mjölkade. Dock hjälptes vi åt tillsammans med att läsa av mängder med mjölk korna lämnade efter sig. 

Ida valde att vakna till när jag precis öppnar upp alla grindar i lösdriften. Kvar hade jag vatten att ge hos kalvar , samt flytta en kviga till en box som inte är så pigg. Diarré och äter inte som hon ska. 

Så jag tog upp henne för att amma och böka. Efteråt drog vi till kalvarna hon och jag för att ge vatten åt dom. Att ha en 6,5 kg tung tös på den vänstra armen och 20 liters hink i den andra med vatten var krångligare än jag trodde.

Ska imorgon förbi och lägga av bärselen i ladugården. Nu behövs den verkligen. Hon växer så det knakar och ska jag få någonting gjort så är jag tvungen att ha henne på magen tillsvidare. 

(null)


Senare tog jag tag i ett par, tre semineringar. Och jag ska klargöra en grej för er. Att Gåsen numera inte har titeln "gårdens envisaste" för det har nämligen 520 Sinare vunnit idag. 

Vi seminerar kvigor i verkstolen. För att vi ska kunna ta dom dit måste dom gå genom gropen. Och det blåvägrade denna dam ! Vet inte hur länge jag och pappa försökte få in henne vid gropen. 

(null)

Till slut gav vi upp. Vi band henne vid grinden intill gropen. Där seminerade jag henne. Gick ju det med. Så nu hoppas jag innerligt att hon tar sig dräktig för jag orkar inte med att trilskas igen. 

Sen har jag seminerat 450 Stjärnfall, en första kalvare efter våran 173 Norrsken. Hennes morfar är Vh Bismark och far är Folklorist. 

En seminering på 424 Ebba med. En dam efter tjuren Volvo och morfar är S Signal. 

Eftermiddagen spenderades i Gävle för ett återbesök hos evidensia djurklinik. Sjukgymnast för Jokks del. Ska berätta mer i ett inlägg imorgon. 

Sen tillbaka till ladugården för att seminera 267 som bara blodat senaste 2 gångerna. Satsade och valde att slänga i henne en dos och hoppas hon tar sig på bara en flytning. 

Nu ska jag sova. Dennis är iväg och jobbar så han ligger borta. Blir så otroligt tomt utan honom. Hatar att sova själv. 

Glöm inte att klicka ❤️ !

Kramar 

Taggar: bipolär, gårdsliv, lantliv, livetpålandet, mammalivet;

Kommentera inlägget här :