Piganlina

Hjärtat i halsgropen.
Morgonens pass i ladugården idag tillsammans med kära mor, Ida i vagnen och Jamie som fick äran att valla. 

När jag slog upp dörrarna till ladugården så hörde jag ett jäkla liv och skrik. Fick lite halvt panik, så tog mig snabbt ut. 

Hjärtat i halsgropen i onödan. Kära 237 var riktigt tokigt brunstig. Redan seminerad 2 ggr, så får bli en tredje. 

Jag har skött kalvar denna morgon och mamma mjölkat. Väldigt sällan jag sköter kalvar, men blivit så på slutet när jag och mamma varit i ladugården tillsammans. 

Har fått en ny bebis också. Under gårdagen kalvade 451 Valerie en pojke efter tjuren Living. En lätt kalvning , utan några helst problem. En snäll kviga att mjölka in också dessutom. 

(null)

Klockan halv 8 typ vaknade Ida upp pigg som en lärka. Ville inte sova mera. Fick komma upp för byte av blöja och käk. Sen fick hon vara med mig hos kalvarna medan jag gjorde klart där. 

(null)

(null)

Det gick bra att ha henne med där. Jag rullade henne framför mig medan jag gav sista kalvarna mjölk, vatten och hö. Ställde henne emot sidan när jag halmade boxar. När jag diskade hinkar och sånt fick jag gunga henne med ena benet, balansera på det andra och diska med händerna. Allt för att hon skulle vara nöjd. 

Men tillslut tog vi det i land, all skötsel hos kalvarna.  Och vi kunde pausa för lite mat både för lillan och mamman. 

Lite småfix sen iväg till andra stället för att kolla läget med brunster. 

(null) 

(null)

Nytt och fräscht fick dessa damer idag. Skrapat ut skit ur gången, samt strött nytt med halm på bäddarna. Troligen glad över att slippa vara ute i busvädret det varit idag. 

Sjukt egentligen. I förrgår var det minus 19 och idag runt 2 plus. Svängningar ordentligt.

Pappa ringde ikväll och rapporterade att 237 fortfarande var aktiv i brunst och kära 449 hade hakat på. Så blir 2 semineringar imorgon istället.

Sen har vi klövverkning utav kor imorgon klockan 7. Ca 75 stycken som ska gås igenom. 

Nu sova.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress