Piganlina

Fagra har fått sin Fudge.
Måndag. 

Blev en sen kväll igår. Har svårt att varva ner efter det att Ida somnat. Tar tid innan jag själv kommer till ro och somnar. 

Dennis kom hem för ett tag sedan som känns bra. Sover kasst utan honom. 

Men ett litet inlägg dagen till ära. 

Försov mig en skvätt imorse (inte något ovanligt känns det som nu med lillan. Antingen är jag dödstrött och hör inte klockan, eller så händer den en och annan bajs innan man ska åka) men vi var igång 05.13! Bra endå lär jag säga. 

Fina 116 Fagra hade fått sin gjorde kalv nu under morgonen. En tösabit blev det som fick namnet 611 Fudge (btw, hur sjukt är det inte att vi fått ca 600 kvigkalvar?!) och som är efter tjuren Bigstar. 

(null)


116 däremot är faktiskt en korsning mellan srb och holstein. Pappa är Buckarby och morfar är Burt. Hon har mjölkat 9780 kg och 10144 kg ecm senaste 12 månaderna. Ett snitt på fett på 4,2% och protein på 3,6%. Celltal på 35. 

En sådan där dam som bara går och går. Hon gör det hon ska och traskar på.

Mjölkningen gick bra denna morgon. Har en dam som är riktigt trögmjölkad som börjat fått flock i en spene, verkar nästan som hon är på gång och ska sina av i just den spenen. Får hoppas på det så det inte blir några konstigheter här framöver. 

Inga semineringar , dock har jag 2 som väntar imorgon. 2 som gått om. Har bestämt att inte seminera fler kor som är redo för första seminering efter kalvning denna månad. Blir för många då och ojämt här framöver. 

(null)

Nu sova.

Vankas en fullspäckad dag imorgon (trots ledighet).
2 semineringar , besök av semex för påfyllning av sperma och koll på hur vi ska lägga upp avelsplanen. Har även undersökning av dräktigheter av kvigor. Spännande !

Sen kommer det en större leverans imorgon av någonting jag suktat efter i flera års tid! 

Mer om det imorgon. 

SOVGOTT !

Klicka gärna ❤️!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress