Piganlina

Domen för min fina gås.
Så har jag fått lite klartecken om hur det blir för min fina gås i framtiden. 

Veterinären ringde ikväll och meddelade att hon inte kunde riktigt se vad för bakterie som växte på plattan. Men det lilla hon kunde se var att det verkade inte vara Staffauerus iaf. Men hon valde att skicka det vidare till Uppsala för en extra undersökning. 

Så troligtvis vet vi imorgon. Iaf preliminärt svar. 

Morgonens mjölkning idag igen. Gjort ett byte med mamma så hon slipper jobba så många dubbla pass. Måste säga att jag var seg denna morgon. Ida var trött hon med efter att vaknat sisådär 3 ggr inatt på de 5 timmarna jag sov. 

Så att pappa kom ner med en kopp kaffe gjorde verkligen sitt och var guld.

(null)Denna morgon tillsammans med pappa. Gick riktigt bra må jag säga. Klockan 9 var allting avspolat, disken igång och brunster kollade. 

(null)Eftersom pappa inte riktigt var klar och lillan sov så tog jag tag i att hjälpa pappa med att mocka lite hos kalvar och fodra hö åt dom små.

På tal om dom små. Igår kväll fick 137 sin fjärde kalv. En köttras korsning. Svart som natten. Imorse var hon kall om öronen, ville inte äta och var loj i blicken. Vi klickade i henne kalkstavar och efter ca 30 minuter var hon igång och på benen. Sjukt vilken skillnad lite tillskott kan göra. 

(null)

Nu under kvällen drog jag ner för att seminera ett par kor. 

214 Jewel som är efter Vh Brolin x D Orange. Riktigt fin dam som mjölkat 12359 kg och 12133 kg ecm mjölk senaste 12 månaderna. 

Hon fick sig en dos med könssorterad Piston. Hoppas innerligt att hon tar sig.

(null)

Sen hade vi kära 144 som blev seminerad med tjuren Cheylote. 

Lillan somnade för en timme sedan. Dennis har somnat på soffan. Jag är trött. Det är nog dags att duscha och krypa ner. 

Upp imorgon igen och köra ett pass tillsammans med mamma. Sen har jag 2 semineringar att ta tag i med. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress