Piganlina

Alla små lösningar.
Halv 6 var vi igång med mjölkningen denna morgon. 

Det här med barn. Man kan liksom inte riktigt kontrollera när dom ska bajsa. Så det är bara ta det som det kommer. Ett x antal ombyten senare och amning så kom vi igång till slut.

Dock vill inte damen i fråga sova utan gnällde och ville helst av allt att man skulle gunga vagnen. Så jag fick ta till en nödlösning. 

Spände fast stropp och spännband i vagnen så samtidigt som jag torkade juver och mjölkade kor så drog jag på ett eller annat vis i bandet så att vagnen rörde sig. Till slut däckade hon av. 

Vad ska man göra liksom? Korna måste mjölkas och jag var tvungen att lösa det på något vis.

(null)

Trots sen igångsättning av morgonens mjölkning så var sista kon inne klockan 8. 2,5 timmar senare. Sjukt nöjd över att kört det effektivt endå. 

(null)


När jag precis skulle slå igång disken vaknade Ida. Mat och byte igen. Lite frukost för min del med innan mamma fick vara barnvakt så jag kunde seminera.

317 med tjuren Useful för andra gången. 446 med tjuren Maxxum ( för övrigt en spännande tjur som vi använder oss mycket av nu). Tog sin tid för 446 var riktigt krånglig. Men skam den som ger sa! ( heter ordspråket så?!)

Tog kontakt med Emil angående att undersöka ev en dräktig dam. Lite tips och idéer ifrån hans håll så begav jag mig ut för att känna på 1246 som var ej dräktig i december. Inte sett någonting så misstänkte en kalv i henne. 

Mycket riktigt ! Där låg en kalv. Tack och lov.

Sitter för tillfället och går igenom årets budget
Med mamma och pappa. Ida är med på ett hörn med. 

Just nu längtar jag till ikväll när Dennis kommer hem. Varit borta och jobbat i Göteborg sedan igår. Och i torsdags till fredag i Östersund. Blivit lite så på slutet. Men man inser verkligen vad man uppskattar varandra och varje liten tid man får tillsammans hela familjen. ❤️Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress