Fredags feeling.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Måste säga att gårdagen bjöd på en riktig fredags feeling. Även om man inte är ledig så känns det att det är fredag endå på något vis. 

Jag och T körde morgonens pass. Ida somnade nästan direkt i vagnen när jag la ner henne. Senaste kvällarna har hon somnat lite senate vilket resulterat i att hon sovit under hela mjölkningens gång. Hur skönt som helst ! För då hinner jag böka runt lite som jag vill och avklara en del. 

För ett par dagar sedan vaknade hon dock lite tidigare när vi hade ca 1,5 gäng kvar att mjölka. Så fick hon vara med nere i gropen i sin balja och var riktigt nöjd ett bra tag. Då hann jag klar med mjölkningen innan vi tog tag i resterande. 

(null)     

Men åter till gårdagen.

Senaste två dagarna har det bara sagt KABOOOOM och en drös kalvar har kommit till världen. Tråkiga är att 255 Polly kalvade ett tvillingpar , kvigor dessutom, som tyvärr var dödfödda. Så otroligt tråkigt. 

Bland annat så har 478 här nedan som är Lineman x Offie kalvat in. Fick en kviga efter Upright. Var seminerad med könssorterad sperma. 

(null)     

Även 475 Heart som är Kerrigan x Vh Brilon. 476 Lovely som är Esteem x Vh Bismark. 394 Tickita som är Pinkman x Vh Blume. 255 som är Dreamer x VR Viggo. 

Våran 388 Mihang som är Masterpiece x Vh Mandel står inne för kalvning nu. Dräktig med Bytes. Sen på tur är 17 Ester som är egen tjur x T Ulster som är dräktig med Bytes också. 

Förutom morgonens sysslor i ladugården och rutiner Så fick vi ta tag i att flytta avvanda kvigor till andra stället. Flytta ut kalvar ur småboxar till gemensamma fållor. Sen fixa i ordning boxar till nyaste kalvarna. 

(null)


Men jag, T, mamma och pappa hjälptes åt. Guldvärt ! Gick det snabbt och smidigt. Ida var helnöjd över att få vara med i matstolen. Full koll på allt! 

(null)     

Idag har jag varit ledig ifrån korna. Dock slog lillan upp ögonen 04.20 och tyckte det var en rimlig tid att stiga upp. Vi brukar ju liksom vara uppe vid den tiden när vi ska mjölka morgon. 

Turligt nog kunde jag få henne att somna om och sova till 7. Sen myste vi i sängen tillsammans med en sovande Dennis (som jobbat arslet av sig senaste tiden med heltidsjobb, vårbruk och mer hjälp i ladugården ) innan vi klev upp vid 8.

Drog en sväng till Ica och sen en sväng till ladugården för att checka läget och ta en kaffe tillsammans med mamma och pappa. 

Frukost hemma innan vi drog iväg till farfar för kaffe och fika. Blev kvar i 3 timmar. Prata kan den gubben och det verkar gå i släktet. 

Annars en lugn dag. 

Ska sova nu. Imorgon har jag 2 semineringar på schemat, men inget mjölkpass. 
Kommentera inlägget här :