Piganlina

Den här gör mig lycklig enda in i själen.
Efter mycket diskussion med en del lantbrukare runt om i landet så verkar det som om första skörden har gett fin utdelning där det resan slagits av och körts in. 

Jag var ut på vallarna nu under dagen. Det här är ett stort stycke. Så mycket gräs. Så sjukt mycket gräs. Både tjock och högt. 

(null)

Preliminärt datum för att ta in våran första skörd är runt den 10 juni, alltså nästa vecka. Jag ser verkligen fram emot det. Så otroligt jävla hårt.

(null)


För övrigt faktiskt en bra dag, tack och lov. Precis vad jag behövde idag.

Vaknade med tung ångest. Fördelen med lillan och korna här är att man verkligen måste göra saker. Det är jag glad för. 

Men så fort jag kom till ladugården och lillan somnade snabbt (för en gångs skull) i vagnen så kände jag mig lite mer lättad. 

När jag hade bara någon enstaka syssla kvar att göra hos kalvarna vaknade hon. Så hon satt nöjt i baljan efter hon fått gröt och tutte. Så skönt. 

Jag och pappa hjälptes åt med 57 Jolly som åkt på en böld på ena klövhalvan och klövsulesår på den andra. Öppnade upp dessa, låter henne gå på djupströbädd och veterinären var ut med smärtstillande. Hoppas hon repar sig. 

En seminering blev det av en 15 månaders kviga på dagen med. 529 Pärla. En Kerrigan kviga. Seminerades med första dosen av tjuren Milo vi använt. Ska försöka fota hennes ögon någon dag, väldigt speciella !

478 Beauty kalvade under eftermiddagen. Hon är Lineman x Offie. Fick en kviga efter könssorterad sperma utav tjuren Upright. 

Nu dags att sova. 

Imorgon vaknas morgonens pass hos damerna , sen kalas för en liten tjej som fyller ett år. 


Glöm för guds skull inte att klicka ❤️! 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress