300 meter korv.

publicerat i Livet på Häckle gård ♥;
Årets första skörd är inne. Drygt 300 meter korv lades med kornas grovfoder. Med en snabb beräkning klarar vi oss fram till mars månad med detta foder åt de mjölkande djuren.

Har även fått in en del balar till ungdjur och sinkor.

Sådan otrolig lättnad. 

Men ska verkligen inte ropa hej än! 

Idag kör vi på skit på vallarna och efter det önskar vi regn! Önska får man ju göra iaf ... 

(null)

Nu är det bara att vänta och se vad andra skörden och den tredje ger för avkastning. Sen har vi en del ha med helsäd som består utav vårvete och åkerböna. Det ska också packas. 

Annars då? 

Sovit kasst inatt. Ida har vaknar var och varannan timme. Turligt nog gick jag och Dennis och la oss strax efter åtta. Men man blir mör när sömnen störs hela tiden. Troligen tänderna som spökar. Ena tanden upptill har precis kommit igenom och den andra upptill är på gång igenom. Så länge vi slipper feber på damen är jag glad. 

Men ärligt talat gick det galet bra med lillan imorse. Var vaken första timmen när jag mjölkade och hängde med mig i vagnen. Sen sov hon tills jag hade två gäng kvar att mjölka. Därefter var det lite svårare att hålla henne nöjd. 

(null)


Men till slut kunde jag stänga av anläggningen. Ringde pappa som kom ner och satte upp hoppgungan vid gropen. Satte igång och spolade rent medan hon nöjt hoppade runt med mjölkhandskar på fötterna som tossor. 

Så skönt. Så otroligt skönt att kunna spola rent gropen i lugn och ro. Ta det som det kommer. Älskade hoppgunga ! 

Hem när allting gjorts klart. Frukost åt mig, lillan och hundarna. En otroligt trött och grinig lillan som till slut somnade snabbt vid bröstet när hon ätit färdigt. Lika trött mamma som fick sig lite sömn med. 

Var iväg till ladugården senare på dagen. Hade en uppföljnings träff med veterinären på växa som går igenom årligen juverhälsa och fertilitet i besättningen tillsammans med oss. 

Resultatet? 

Det kommer imorgon.

Nu ska jag sova. Dödstrött. 

Kommentera inlägget här :