Piganlina

Tisdag morgon - fina klövar
Vid 22.30 igår kväll begav jag och syster oss till ladugården för att disken för anläggningen krånglat . Efter ett tag fick vi till det och vi kunde åka därifrån. Passade även på att kolla brunster och en kviga som är nära inför kalvning. Ni ser henne på bilden nedan. 

(null)     


449 Kimzha som är Utah x Vh Sprite. Mamma hennes var inte att hänga i julgranen, dock var mormor och mormorsmor riktigt duktiga. Så potential finns det. Dräktig med tjuren Sylvester och beräknas kalva in i en ålder av 25 månader. 

Morgonens mjölkning tillsammans med syster denna morgon. Förutom själva mjölkningen så tog vi tag i att fixa i ordning några klövar. 2 kor som börjat halta. 

In med varje dam i verkstolen (som dessutom är bland den bästa investeringen för 1000 spänn vi gjort enligt mig !), lyfta upp benet, slipa till klöven, smacka dit limmet och sen på med en kloss. Var en varsin böld så lätt åtgärdat! 

(null)


Så perfekt att kunna göra sådant här själva. Man håller ner veterinär kostnaderna ordentlig när man kan böka med sådant här själv. Om man skulle tagit ut veterinär på alla små fel man kan fixa själv så hade man blivit ruinerad vid detta skede. 

(null)


Annars har det flutit på fint. Ida var gnällig i början men efter en del vaggande så somnade hon till och sov enda till 09.20 typ. Då hade jag och syster i stort sätt stökat över allting. Var lite kvar hos kalvarna som hon fixade och jag hann seminera. 390 som blev seminerad för tredje gången. Tredje gången gillt kanske ?! 

Kändes riktigt skönt att det funkade med Ida denna morgon. Hoppas innerligt det funkar imorgon kväll med. 

Lite brunster hittade man idag med. Har 2 damer att seminera ikväll. Tog sig tyvärr inte på första semineringen. 

Bland annat denna dam ska semineras. 499 Aska. En Jersey som är Balin x DJ Lix. 
La ut denna bild igår , men hade ingen annan bild på henne . 

(null)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress