Piganlina

Resultat dräktigheter februari 2019.
Alltså med denna månads resultat i dräktigheter så ska jag helt klart vara nöjd . Eller jag är nöjd. Riktigt jävla nöjd. 

(null)


20 stycken varav 5 kvigor är konstaterade dräktiga! En dam med ett frågetecken som senare visade blod flytning. Haft problem med en klöv så det kan vara därför. Så inte dräktig. 

(null)


11 stycken på första semineringen dessutom. Skapligt endå. 

Har även avhornat en del kalvar i samma veva. 

Körde morgonens pass tillsammans med mamma. Försov mig, så blev 20 minuter sen. Men på något vänster så fick vi ihop en effektiv morgon endå. 

Hon mjölkade, jag föste kor och fixade kalvar. Onsdag är lika med en dag när kalvarna i små boxarna ska få nytt strö. Så det såg jag till att dom fick. 

Onsdag betyder också mjölkning utav kor vi håller på att sina inför kommande kalvning om ca ett par månader. 

Våran 162 Nowember hade fått en tjurkalv under natten. Hade problem med att stå, ligga på mage, hade inte riktigt go i sig och man såg att det var någonting som inte stämde. Troligtvis selen brist. Så jag gav han en skvätt selen genom att ge honom en spruta. 

(null)


Sisådär 1 timme efteråt var han på benen. Så skön känsla ! 

Dagen har liksom gått i ett. Och skönt nog så var Ida på ett dunderbra humör idag. Tack och lov. Kunde då knata på och fixa med mitt. Sådana dagar är man tacksamma för. 

(null)


Nu sova en skvätt. Damen vaknade halv 3 inatt riktigt sprattligt pigg. Får se om det blir så inatt med. Annars har hon börjat vakna runt 2 tiden för käk. Verkar vara inne i någon tillväxt period. 

Men kort och gott - en bra dag idag. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress