Piganlina

Kan ni sända oss massa ”det kommer gå bra tankar”?
Okej, kan vi bara hålla tummarna tillsammans åt våran 6 Estelle?!

(null)

Som du kanske läste tidigare (om inte annat skrolla ner en skvätt) så har Estelle fått en böld i varje klövhalva på höger bak klöv. Det kan bli ett rent helvete att fixa till. 

Så jag och pappa körde lite teamwork. Jag fräste till klöven så den blev torr medan pappa gjorde i ordning en speciell kloss. Han sågade till den så att den inte skulle ligga på bölden. Vi satsade på detta eftersom hon har extremt bra struktur i klöven i övrigt. 

Så vi chansade och smaskade på lite lim och en special designad kloss. Nu hoppas vi att hon går bättre inom någon dag. Annars vette tusan vad vi gör. 

(null)

(null)


Det enda raka isåfall är att sina ner henne och låta henne gå på djupströbädd med halm för att läka och bara vara. Hon är ju trots allt dräktig med könssorterat tjuren Upright. Dock förväntad kalvning i september. 

Men hon är bland de bättre vi har med 5 kalvar i bagaget (varav endast 2 kvigor). Bland annat våran 194 som mjölkat ca 13000 kg och 13500 kg ecm senaste 12 månaderna. Är troligen (håller tummarna!!!) dräktig med Bombero. 

Hennes andra dotter är 546, Är efter Upright. Ska semineras till sommaren. 

Nu hoppas vi massvis på att Estelle repar sig! <3
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress