Piganlina

Jag blev så ledsen.
Godmorgon!

Vaknade till ett jäkla väder, snön yrde och blåsten gjorde sig påmind.

Morgonens pass i ladugården avslutat! Teamwork med syster, gått fint. Ska inte klaga liksom. 

Seminerade 337 också, 50 dagar efter kalvning. Är efter egen tjur. Ingen topp dam på att mjölka som första kalvare. Men förhoppningvis stiger hon varteftersom. 246 seminerades också , 53 dagar efter kalvning. Ska berätta mer angående hur vi tänker på att seminera dagar efter kalvning.

Hittade på en dam vid 393 som fått en början till svullen klöv. Misstänkte början till klövspalt. Mycket riktigt så stämde det. En spricka i sidan av spalten. Bara att rengöra och slänga på bandage med salicylsyra. 

(null)

Sen har vi 197 Lolita som kastat. Blev konstaterad dräktig vid provmjölkningen i december, så tog ett progesteron prov på henne för att se om det blev något utslag på brunst. Vilket det såklart blev. Var dessutom dräktig med könssorterad Piston. Piss och skit!

Blev så ledsen. Tyvärr ingenting att göra åt. Ett missfall är ett missfall. För när en ko kastar är det som ett missfall. Någonting stämmer inte och det var meningen att det inte skulle bli som tänkt. Jag vet själv hur det är, fick ett missfall sommaren 2009. Men har tänkt att det var inte meningen , likaså för denna dam.

Så igår sprang hon runt som en tok 197, red runt som en galning och skrek. Lika så idag så skrek hon och traskade oroligt runt. 

Bara att slänga i henne en dos ikväll. Tar man henne nu på själva kastningen så är chansen större att hon tar sig dräktig igen konstigt nog.
(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress