Piganlina

Bra och dåliga besked om jokk och hans framtid.
Så var vi tillbaka på ett besök hos Evedensia djurklinik i Gävle hos A. Världens bästa sjukgymnast och fysioterapeut vill jag påstå! 

När man kommer in till henne med Jokk känner man att han är i bra händer. Hon har ett sådant lugn med honom, får honom att känna sig trygg, är jordnära och förstår precis hur en hund funkar (annars vore väll det konstigt ). 

Hon är iaf otroligt inspirerande att se på när hon undersöker, behandlar och "talar" med hunden. 

(null)

Du som följt mig ett tag kanske har någonting i minnet om att vi för ca 1,5 år sedan hade problem med att Jokk haltade på höger bak. 

Vi var till veterinären i Valbo för röntgen och koll. Ingen bra prognos. Såg någonting på bilderna som de inte sett förut. Fick remiss till en klinik i Gävle.

Röntgade mera och det konstaterades att han har pålagringar i det högra knäet efter en skada. Antingen att en muskel brustit , blivit en inflammation och sedan därpå pålagringar. Eller så har det blivit en skada på skelettet som gjort att slå flisor lossnat och därefter varit orsaken till dessa pålagringar. Orsaken är oklar, men att det finns pålagringar. 

Så därefter blev det sjukskrivning , smärtstillande och en remiss till evedensia i Gävle. Där vi fick träffa A. 

Gick igenom Jokk ordentligt , visade stretch, fick ett speciellt rehab program för honom , order om promenader i skritt, samt fortsatt sjukskrivning. 

Efter att ha följt planen och en klar förbättring (som hon dessutom blev chockad över!) så fick han börja valla ett par pass i veckan. Successivt kunde han valla igen. 

Nu är det så att han varit på återbesök för att hålla efter honom. Det vi märkt på senaste tiden är att han haltat från och till på höger fram, speciellt efter ett pass i ladugården och helst när han legat ner ett tag. 

(null)

A gick igenom Jokk. Det högra knäet i bak var det inget märkbart på. Ingenting som kändes. Så det var den bra nyheten. 

Den mindre bra nyheten var att det är någonting i höger fram. Någonting i bogen som en spänning. Troligen en smäll eller något ifrån en ko. Även en utav tårna är stela. Vet inte riktigt om det kan vara något knas med detta också. 

Så idag fick han laser behandling. Vi har bokat in en träff tillsammans med A och en veterinär hon samarbetar tillsammans med. Alla hjärtans dag ska vi dit. Röntga ännu en gång, gå igenom ordentligt och se vad det kan vara.

(null)


Så tills vidare så ska han gå promenader lugnt, jobba endast 2 pass i veckan tills nästa besök och behandlas med en värme kudde och en kall gelé i påse var femte minut i 20 minuter runtom bogen.

Klart man blir orolig. Det känns liksom i mamma hjärtat. För det här är min kille, han som ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Som alltid finns där. Som jobbar när man ber om det. Som vill kramas och helst ligga i knät. Som funnits där i alla panikångest attacker när man knappt kunnat andas eller när ångesten och Tankar på att avsluta sitt eget liv samtidigt som man dunkat huvudet i väggen. Han har slickat mina tårar när jag varit ledsen och hoppar runt med mig när jag varit glad. 

Älskade finaste Joppis! <3

Nu håller vi tummarna! 

Checka in bilden nedan. Lillan var med. Blev rastlös. Fick låna filtar på golvet bredvid A och Jokk. Då blev hon otroligt nöjd. 

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress