Piganlina

Premiär tur i traktorn med morfar.
Jag var trött imorse , riktigt trött. Men endå pigg inombords. Det är som att det har vänt den här låga perioden. Jag tror mycket som Dennis säger, att jag vilade några dagar och sover när lillan gör det. 

(null)

Morgonens mjölkning tillsammans med mamma. Jokk fick vara med denna morgon. Han går 2, max 3 pass i veckan nu. Det går åt rätt håll och ingen är gladare än han som får vara bland korna och använda kropp och skalle ordentligt igen. Mycket gladare hund med andra ord som betyder en mycket gladare matte med dessutom. 

(null)
På bilden ovan 512 Yoggi. En 15 månaders kviga efter Cheylote som troligtvis är dräktig med Imagine. 

Jag har skött kalvar och mamma mjölkningen. Lillan sov enda tills det att jag väckte henne vid 09.30. Hon var riktigt trött imorse och väldigt irriterad på mig som väckte henne i den sköna sömnen. 

Fixade av ett par semineringar med. 499 Aska, Jersey kvigan. En dos med Jersey tjuren Jamie (hur sammanträffande och roligt är det inte med att hunden våran heter likadant?). Hoppas innerligt hon tar sig nu. 

Sen hade vi våran 154 Redgold (döpt under mins dagar som en partyprisse efter det billiga vinet som man alltid blev för fullt på när man blandade ut det med fruktsoda).

En dam som är efter Nora prästgård x Melby. Fjärde kalvare som mjölkade 47 kg senaste provningen 77 dagar efter senaste kalvningen. 

Senaste 12 månaderna har hon mjölkat 12009 kg , samt 12651 kg ecm. En duktig röd dam. 

(null)

(null)

Ida premiäråkte med morfar och mig i traktorn idag när vi fodrade korna på dagen. Helnöjd , men fundersam tjej. Får se om det blir så att hon får hänga med Dennis nu när han slår plogen i backen och kör igång vårbruket. En barnstol måste fixas först. 

Annars en ganska lugn dag. Dennis kom hem en sväng under dagen innan han drog iväg till Stockholm igen. Imorgon kommer han äntligen hem för att sova tillsammans med oss igen. Tack och lov. Sover kasst utan honom. 

Nu är det dags för mig att sova. Ska upp imorgon igen. Köra pass tillsammans med pappa. Och Jamie på ett hörn. Killen med så mycket energi så ni anar inte. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress