Piganlina

Hur lyckas dom egentligen ?
Kan vara bland det mest sjuka och mystiska som hänt inom dessa år som jag varit mjölkbonde.

Hur lyckas dom egentligen? 

Helt plötsligt var det bara där. Svullnaden. Som om hon skulle vrickat hela benet eller liknande. Inte undra på att hon kom försiktigt in i gropen när hon skulle mjölkas. 

(null)


Slängde iväg sms till veterinären samt bilder. Fick order att ge henne smärtstillande och inflammations hämmande. Sagt och gjort, så gjorde jag det. Hon kom på eftermiddag och kollade henne. 

(null)


Upp i verkstolen och det visade sig att det var trolig klövspalt. Hon verkade öm så pappa la ett omslag och bandage. Veterinären satt in penicillin. 

Hur det kan gå från den ena dagen till den andra, bara över en natt. Det förstår jag inte. 

Inga tecken alls på att någonting skulle vara fel. Ingen svullnad. Ingen ömhet. Ingen hälta. Så otroligt knepigt.

Nu är det bara att hålla tummarna på att penicillinet tar. 

Enligt mina egna erfarenheter så kan det bli svårt när det väl satt sig i benet... 


Johanna Kvaldén

Vi hade en första kalvar hos oss för några år sen. När hon kom in i gropen så fick jag se ett enormt sår på bakknät, ungefär 25x15cm.. Jag tänkte "detta går aldrig".. Jag tvättade det och la om det sen ringde vi veterinären och hon sa samma sak, hon trodde inte att detta skulle bli bättre och trodde det hade gått in i lederna men vi skulle ge det ett försök. Jag kämpade med den kossan i flera månader, ibland var jag påväg att ge upp för det hände INGENTING. Som tur var så gav jag inte upp och efter 3-4 månader där jag tvättade och la om det 1-2 gng/dag så läkte det sakta men säkert. Idag är hon fullt frisk 😊 Just mot din kossa så går det ju inte att göra så mycket tyvärr eftersom det inte finns något sår om jag förstått rätt? Håller tummarna för att hon svarar bra på penicillinet och blir bra snart 🤗

Svar: Härligt historia du delade med dig utav Johanna! 🙌🏼😍 Älskar sådan där kämparglöd ! Och en frisk ko tig du hem med allt slit, all cred till dig! ❤️

När inget sår, ingenting 😮

Tack snälla du ❤️
Piganlina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress