Piganlina

En bra start är lika med bra kommande mjölkkor.
Gårdagen gick i ett. 

Brukar käka frukost tillsammans med resterande även om jag inte har morgonens mjölkning. Och så var det den morgonen med.

När jag kom ner till ladugården så insåg jag snabbt att mamma och pappa inte var klara med morgonens bravader. 

Eftersom Ida somnade på vägen ner till ladugården så lät jag henne fortsätta att sova, la dit babyvakten, bytte om själv och knatade iväg. 

Hon sov en timme damen i fråga , notera en timme ! Händer i princip aldrig. Kan ta typ en powernap på 10 minuter åt gången ett par gånger om dagen , men inte idag. 

Så jag hjälpte till med det sista sysslorna hos kalvarna , medan mamma spolade gropen och slog igång disken. Pappa tog tag i att köra foder och strö in spån åt korna i lösdriften. 

Sen tog vi tag i att äta frukost tillsammans, sisådär 11 på förmiddagen. Men det är så vissa dagar. Eller många dagar käkar vi frukost vid 10. Vi är vana. 

Sen tog vi tag i att flytta om lite kalvar.

(null)


På bilden ser ni 602 Valerian. Hon är Upright x Folklorist. Väldigt sluttande kors så får ta och lägga en tjur som ger lite mer tvärtom sen när det är hennes tur att bli dräktig. 

Det flyttades ut 4 kalvar i en gemensam fålla. Dom ska nu köra sista slutspurten innan mjölken stryps av och dom blir mjölkfria. 

Innan vi vänjer av dom ser vi till att dom äter bra både med kraftfoder och grovfoder. Samt ser till att dom har storleken. 

Desto mer krut man lägger på kvigorna när dom är små, desto bättre kor blir dom i framtiden. 

Någon som var väldigt fundersam , men mycket nöjd över att vara med bland kalvarna var Ida. Mycket roligare att vara med när man kan sitta upp en sväng för att checka av allt runt omkring sig. 

(null)

(null)


Var inte tänkt att jag skulle bli kvar så länge i ladugården , men kunde inte låta bli. 

(null)


Kvällen bestod utav sjukgymnastik för Jokk. Sakta men säkert går det framåt. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress