Piganlina

Det är längesedan detta hände.
Vet ni vad ?

Jag har mjölkat både morgon och kvällens mjölkpass idag. Det var verkligen otroligt längesedan det hände. 

Funkar liksom inte riktigt bra med tösen när Dennis jobbar. Det räcker att hon är med om mornarna i veckorna. Dubbla pass skulle aldrig funka. Inte just nu iaf.

Men som sagt så drog jag morgonens pass imorse, var ett riktigt härligt pass dessutom. Förutom det sjuka var att jag vaknade halv 3 inatt för att amma. La mig för att sova igen efteråt och drömde att jag försov mig, vilket jag gjorde i verkligheten med. 

04.45 vaknade jag av ett ryck. Drog dock en lättnadens suck när jag insåg att Dennis inte skulle iväg och jobba, så jag behövde bara amma Ida, byta blöja och bädda ner henne igen. 

05.15 var vi igång. 128 kor skulle mjölkas. Att vi föregående vecka skickat iväg 2 kor på slakt som var otroligt tröga att mjölka gör att tempot på korna blir bättre och det flyter finare. 

(null)


Skulle kunnat stängt av vakuumet 07.50, men tog 20 minuter extra när jag hittade 89 Ottilia med en spene med blod. Spannade den spenen eftersom sådant skickar man inte i tanken som ska iväg till mejeriet. 

Allt som allt så kunde jag åka ifrån ladugården någon minut innan 9. Jag och Dennis möttes i dörren. Jag tog över Ida och han iväg för att köra på foder åt korna och blanda nytt. 

Under dagen har jag inte gjort så många knop. Mensvärken ifrån helvete, uppsvullen som vet inte vad och ett humör som svajar värre än en bergochdalbana. Stackars Dennis säger jag bara. 

Lyckades få damen att sova en skvätt på dagen så jag kunde slå omkull mig med vetekudden i högsta hugg. 

(null)

Körde sedan kvällens pass. Fick faktiskt sällskap av Dennis bästa väns fjälla. Aldrig mjölkat kor , men hon förstod snabbt vad man skulle göra och hur bara jag visade. 

(null)


Tack vare henne så gick allting snabbt (det gör det när man pratar om allt mellan himmel och jord konstant under ett par timmar) och klockan 19 kunde vi slå igen för kvällen och åka hemåt. 

Dennis stackarn har fått tagit del utav mitt härliga humör ett par gånger till. Så tänkte att jag ska ta en dusch , värma vete kudden och gå till sängs. 

Imorgon vankas ett morgon pass igen. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress