Piganlina

419 dagar efter kalvning mjölkar hon 38,4 kg på dygnet.
Dagen har gått i ett , vilket är riktigt skönt. Speciellt nu när Dennis jobbar borta (vilket för övrigt verkar bli ett par dagar till) och det är lite ensamt här hemma för mig och lillan.

Vet ni vad jag är mest nöjd över dagen?
(Förutom det att jag och lillan träffade Dennis en sväng inne i Gävle innan han drog iväg neråt i landet igen).

(null)


Det är helt klart sensetime vi installerade för ett par veckor sedan. För ikväll seminerade jag första kvigan på vifors genom att följt aktiviteten genom appen i telefonen. 

(null)


Hur smidigt ?!

Det återstår att se hur pass bra det kommer fungera. Men än så länge ser man bra brunster och det fungerar även med systemet att kunna sortera de kvigor som ska semineras vid foderbordet. 

Är sjukt nöjd.

Annars då?

Lillan vaknade vid halv 6, 6 imorse. Vid 10 åkte vi ner till ladugården till mamma och pappa för lite kaffe och prat. Lite uppgifter om brunster som jag skulle ta tag i under kvällen.

Iväg för att kolla till 523 som jag seminerade ikväll. En dam vid namn Greta som är efter Bytes x Vh Everest. 
Mor är våran 244 Greta. Och denna 244 är en sådan där ko som står ut lite jämfört med de andra. 

Kalvade 28 februari 2018. Tog sig inte dräktig förrän den 12 december 2018, alltså ca 10 månader efter senaste kalvningen. Då snackar vi om att vi la sista och 7:e dosen på henne. Då tog hon sig dräktig med Jersey. 

Och mjölkar de gör hon fortfarande. Lite mer än ett år efter kalvningen ligger hon på 38,4 kg i mjölk och 42,2 kg i ecm. 

Men nog om våra Greta nu.

Drog iväg till staden. Träffade Dennis för mat och prat. Lillan sken upp som en sol när hon såg pappa. Så är det alltid. Varje dag ❤️

Hämtade ut matkassen, hem för att slänga in allt i kylen och frysen, till ladugården för att ladda doser, seminerade 450 för tredje gången och sen iväg til vifors. 

Därefter hem med en övertrött och grinig unge som somnade bums efter mat. 

Passade då på att hänga tvätt, ta ner tvätt,plocka i och ur diskmaskinen, plocka ihop i övrigt, gå ut med sopor, ge hundarna mat, släppa ut dom...

Alltså sådana där sysslor man passar på att göra när lillan sover.

Så nu ska jag sova efter en välbehövlig dusch. 

Hoppas eran dag varit fin ! ❤️
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress