Piganlina

Yesterday.
Det var meningen att jag under gårdagen skulle slängt in ett inlägg, men jag kom hem så sent så slocknade ganska så snabbt när jag la mig ner för att sova. Trots det att jag var trött så har jag sovit skit inatt faktiskt. 
 
Vad hände då under gårdagen ?
 
Jo det ska jag tala om för er nu tänkte jag. 
 
Jag och Dennis körde morgonens pass tillsammans med vallhunden Zeb. Jag blev själv förvånad över hur pigg jag var trots det att jag inte sovit så många timmar som jag önskat. Jag var till och med uppe före Dennis, vilket är väldigt ovanligt faktiskt. 
 
Vi drog iväg till damerna iallafall. Bytte om och påbörjade morgonens bravader. Jag skötte som vanligt mjölkningen och Dennis fixade med att sköta kalvar, fösa kor, mocka, strö och köra foder. Många bollar på en gång för hans del. 
 
 
 
Det flöt väll på skapligt. Stängde av anläggningen, började spola av och slänga igång disken. I samma veva så ringde jag veterinären åt 79. För ca en vecka sedan så hittade jag en böld på hennes ena klövhalva. Det brukar räcka med att klossa upp den friska klövhalvan så den andra kan läka igen i sin eget takt. Men inte denna gången. Hon haltade fortfarande och började bli svullen. Så det var bara att ringa.
 
Dom hade ingen veterinär här i gävle som skulle kunna åka ut, utan det var en tjej ifrån Bollnäs som skulle komma ner till oss. Hon skulle packa sina grejor och börja rulla neråt. Det tar ca en timme så tänkte att då hinner jag fixa med det sista med anläggningen, förbereda för att seminera kviga 392 och sen seminera henne. På det tänkte jag att jag skulle äta lite frukost.
 
Men det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt. Det tog lite längre tid med att hitta och få in kvigan i verkstolen. Vi använder verkstolen när vi ska seminera småttningarna. Riktigt smidigt. Sen tog det en liten tid innan jag kunde skjuta av dosen också.
 
 
Stack iväg och köpte frukost. Blev mer och mer irriterad för att jag inte fått äta på någon timme. Tillbaka för att duka fram frukosten och njuta av den. Då hör jag hur Dennis snackar med någon utanför. Jo hejsan. Där kom veterinären. Jag fick lämna frukosten och ta hand om henne.
 
79 fick pencillin för sin klöv. I 4 dagar ska hon ha det där. Hon fick även smärtstillande som sitter i 3 dagar. Ska nog bli bra det där.
 
Klockan 11 när veterinären åkte iväg så kunde jag äntligen äta frukost. Och gott var det. Humöret vände och jag kände mer energi i mig. 
 
Vi bökade på lite i ladugården och fixade. På något sätt blev vi kvar en lång stund. Ni vet när man går och hittar på små saker att pula med ? Man bara strosar? En sådan dag var det typ.
 
Kom hem. Däckade ett par timmar. Dennis fixade iordning middag och väckte mig när det var klart. Guld han! Sen drog vi iväg till vänner i någon timme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress