Piganlina

Frusna mular och köld bitna kinder.
Egentligen en ledig dag, men på grund utav lite korrigeringar så tog jag morgonens mjölkpass. 

Var inte sådär jätte pigg med tanke på att jag sov typ 4 timmar natten som var. Gårdagens kväll spenderades i ladugården sen åt vi middag hela familjen hos mamma och pappa. God mat, dryck, glädje, kärlek och massa prat. Så blev att man blev kvar en stund. 

(null)


Imorse när jag klev upp visade termometern minus 19 grader. Hej och hå liksom. Hatar kylan. Går väll an när det är någon minus. Turligt nog har Dennis en bil med motor värmare så det är varmt när man ska åka iväg. Man blir lite lätt bortskämd med denna funktion.

Annars har vi idag fått tampats under morgonen med skrapor som inte går ordentligt, öppna och stänga dörrar vid insläpp av nya damer som ska mjölkas, snubblat på hårda bajshögar, knappt kunnat skrapar båsen ordentligt, samt vattenkar som frusit ihop.

Allt detta på grund utav kylan. 

Men inte är jag bitter för det inte. Morgonen flöt på trots kylan och lite små stök. 

Var hem en sväng och åt frukost. Ringde lite samtal till psykiatrin. Ringde veterinär. Fick svar av psykiatrin. Fick meddelande av veterinären att hon skulle vara hos oss om en timme. Åkte ifrån Bollnäs då det inte fanns någon jour veterinär på plats i Gävle för det är tydligen dåligt med folk. 

Tog emot veterinären och hjälpte henne. Fick penicillin utav henne som skulle påbörjas till kvällen. 

Bökade runt en del och kollade av brunster. Alldeles för lugnt nu. Men bara för att jag säger det nu så kommer en hel drös vara igång om någon dag ska ni se. 

Annars en lugn dag. Pyssel hemmavid, matlagning och plock. Sådant där man bör hinna med. Numera gör jag det med tanke på att jag har min kära sambo. Vi hjälps åt och på så vis så rullar det på.

(null)


Ligger faktiskt redan i sängen. Dags att sova snart. Ska upp imorgon igen och köra dubbla pass i ladugården. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress