Piganlina

För att orka egentligen.
För att jag ska orka ordentligt så behöver jag somna typ 9, halv 10 på kvällen för att kunna utföra morgondagens bestyr. 
 
Men så blev det inte riktigt ikväll. Skulle kunna lägga ifrån mig telefonen och sova, men karln står i duschen så jag passar på att slänga in ett inlägg. 
 
Under ett dygn har det kommit 4 kalvar till världen. 2 kvigor och 2 tjurar. Sjukt spännande med dessa kvigor och kor som kalvat in.
 
317 är efter 729 som är en av våra bättre kor i besättningen. Dock ska hon få åka iväg på slakt på grund utav att hon är så högt i celltal och juver hälso klass. Så hoppas på att 317 blir bättre i denna del.
 
27 fick tyvärr en tjur kalv. Det är en stabil dam som är korsning mellan Holstein och SRB. En sådan där ko som finns men man inte märker av. 
 
226 Loppan. En riktigt snygg och stor tjej. Fick sin andra kalv nu, en tjur. Denna dam mjölkade som första kalvare ca 10500 kg mjölk och ca 11300kg ecm . Ska bli spännande att se vad hon går för i framtiden.
 
Sen så vid början av kvällens mjölkning så ploppade det ut en liten tös ifrån 320. 320 är den första Rockstar avkomman som kalvat in. Ser fram emot och se utvecklingen av henne.
 
 
 
Kvällens pass stod på schemat tillsammans med Mammi. Pappa fixade med en repa körning utav foder åt korna innan han drog iväg. 
 
 
 
För ovanlighetens skull så föste jag kor och fixade kalvar. Mamma mjölkade. Tar sin lilla tid när man har ett x antal spann kor som ska mjölkas igenom. 
 
 
 
 
På något vänster så blev det mycket av allt i slutet. Turligt nog har jag en fin sambo som ryckte in och hjälpte till. Medan mamma spolade av gropen och jag fixade med en ko i verkstolen , så fixade han det som fanns kvar hos kalvarna (typ allt!). Guldvärt!<3 
 
Sen var det att bära in en av de nyfödda kalvarna i Box, kolla brunster och kika om någon kviga eller ko skulle in för kalvning. Men icke. 
 
En sen middag och en dusch senare ligger jag här i sängen med en knastrande brasa bredvid mig. Bland de mysigaste som finns. 
 
Nu sova. Upp imorgon igen. 
 
M

Ja det där med sömnen är A o O! Just nu är jag i en period (bipolär) där jag mentalt får tvinga mig i säng med sambon 21-21:30. Tack och lov har jag Propavan som jag somnar gott på 👌

Svar: Verkligen !

Förstår dig precis ! Svårt sådana perioder, eller båda perioderna är svåra på sitt egna vis :)

Lina
Piganlina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress