Piganlina

Ångestfylld dag.
Denna dag har varit den sämsta på på länge. Har varit lite hipp som happ med mitt mående senaste dagarna. Kan inte sätta fingret på vad det är. Psyket har svajat. 

Dennis säger dock att han märkt att när större saker händer i livet (som är stort för mig) eller någonting som förändras i större utsträckning så blir jag lätt nedstämd, får ångest och dåliga tankar. Det blir lite kaos i skallen (läs mycket!). Det har med mitt bipolära att göra. 

Så idag gick jag upp tillsammans med Dennis och åt frukost. Kände att skallen inte var riktigt som den borde vara. Krypte ner i soffan, slog på tvn och tvär däckade. Sov fram till ett idag. Ingen effektiv dag med andra ord.

Iväg till affären för att handla inför middagen, svängde förbi ladugården och där blev jag kvar. På kontoret gråtandes inför mamma och pappa. Bröt ihop en skvätt. Berättade hur jag mådde. Tog kontakt med psyk som inte riktigt var till hjälp denna gång. Tack och lov har jag telefon möte imorgon förmiddag med dom angående korrigering av medicinen. 

Det hela slutade med att Dennis efter jobbet åkte hem för att äta tillsammans med mig, se till att jag kom iväg till ladugården och försökte få mig på bättre tankar.

Han kan det där att peppa mig och att köra på trots att det känns piss. 

Han ville vara med mig i gropen för att lära sig att mjölka. Han har varit med lite då och då. Slängt på maskiner, sprayat spenar, samt släppt ut och in kor i gropen. Men idag ville han mjölka "på riktigt". 

(null)


Jag må säga att jag är imponerad av honom. Efter ett par, tre gäng fick han in snitsen. Hade stenkoll på trespenta kor och kor som skulle gå i spannen. Han fixade med att slänga på maskinerna på disk hyllorna efter mjölkningen, tog ur filter, diskade spannen, flyttade röret ifrån tanken till disk läget och slog igång disken. 

Kommer bli en redig mjölkare av han en vacker dag. 

Efteråt vankades 2 semineringar. 110 får sista chansen nu. Problem med en cysta och har seminerat henne ett x antal gånger. Det är en sjukt bra ko med en riktigt bra mamma. Ni vet 1006 som under sin andra laktation mjölkade 68 kg på en provmjölkning! Det var sinnes !!! Så hade gärna velat haft hennes dotter dräktig. Seminerade henne med Jersey och slänger i en dos imorgon förmiddag. 

(null)


Sen en seminering på en "smygare". 316. Bara visar flytning och blod. Så nu såg Dennis en flytning varpå jag laddade en dos och slängde i henne. 

(null)


Annars en del andra brunster. Får checka över läget imorgon igen. 

När allt var klart drog vi hemåt, åt, duschade, kollade på farmen och ett avsnitt av bron. 

Nu blir det Kväller för min del. Upp imorgon för att mjölka av 127 damer.
Sabine

Det jag behöver just när jag blir neråt, är att få vara o få sova. Kram!!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress