Piganlina

332 på äventyr.
Så har denna dag kommit till sitt slut. Blev senare än tänkt idag faktiskt.
 
Under förmiddagen drog Dennis iväg tillsammans med pappa och farbror en sväng. Var borta på äventyr under dagen fram till eftermiddagen. Vad dom gjorde kan jag avslöja när allting är klart. 
 
Var ner en sväng under dagen till ladugården och fixade lite tillsammans med Mammi. Kollade av brunster och mockade rent. Är lite som terapi det där. Att bara strosa runt och böka. En dam vid namn 228 var aktiv som jag beslöt att Seminera under kvällen. 
 
Käkade lite och drog tillbaka till ladugården senare. När grabbarna kom tillbaka så fikade vi lite innan Dennis och jag körde igång kvällens mjölkning. 
 
Alltså ikväll har varit en sådan kväll när allt känns bra , men endå går allting segt. Slowmotion typ.
 
 
 
 
Det har liksom tagit lite tid. Först 2 spann kor på samma sida varav en dam är något trög att mjölka. Detta gjorde ju att det drog ut på tiden. Sen mitt i allt fick vi in 332 som stod stilla och mjölkade på. Jag vände mig om för att ta in kor på andra sidan i gropen och när jag vänder mig om tillbaka så har hon krånglat till det en aning.
 
Hon har vridit om sig så hon står med bakdelen emot kon på hennes vänster sida och med huvudet under kon på hennes högra sida. Men på något vis efter en tids krångel med henne när hon skulle ut ur gropen så löste det sig.
 
 
 
 
Men inte nog med att hon skulle krångla i gropen. Hon skulle även ha ett race med kompisarna från gropen ut i lösdriften. På vägen ut krockade hon med en kompis , fick under benet vid kulverten och blev liggandes. Turligt nog har jag en sambo som hjälpte henne att reda ut röran och få upp henne på benen igen.
 
 
 
 
 
Mjölkningen kom till slut till sluttampen och man kunde pusta ut. Men så skitigt det blev under denna mjölkning har det inte varit på länge. Men efter en genomgång med slangen så var det renspolat och disken igång. 
 
Sen var det brunst koll igen. 228 Spelly skulle få sin dos med sperma. Tjuren Living fick hon i sig. Det är en duktig dam det här. Senaste prov mjölkningen mjölkade hon 54,4 kg mjölk och 61,7 kg ecm. Fettet låg på 5,3% och proteinet på 3%. Galet bra ! 
 
Men nu ska jag sova mätt och belåten. Kör morgonens pass tillsammans med Dennis imorgon. Känns som om jag behöver lite sömn. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress