Piganlina

Ta vara på unga intresserade utav lantbruket.
Morgonens bravader är avklarade. Jag och Dennis körde på med morgonens pass i ladugården. Han hjälper till för att kunna avlasta mamma och pappa. Guldvärd !
 
 
Lugnt med kor som är inne för kalvning. Lugnt med seminringar, eller kviga 397 btindrade för fullt med mycket aktivitet. Men hon ska inte få sin seminering förrän nästa månad. 
 
Jag hade turen imorse att ha en praktikant med mig. En tjej som går i nionde klass, som brinner för kor, som mjölkar på en liten gård meD ca 30 kor och som tänker söka lantbruks linjen när hon ska söka Gymnasie här framöver.
 
Det är sådana här ungdomar man ska ta vara på och göra en positiv upplevelse för när dom är ute på gårdar. För det finns få av dessa som vill och brinner för lantbruket. 
 
Hon hjälpte mig att mjölka sista gängen kor imorse och det gick klockrent. Riktigt duktigt tjej. 
 
 
Klockan halv 11 hade jag tid hos veterinären med Jokk. Han fick förra veckan inte en sådan bra prognos i sitt högra bakknä när vi var in till veterinären. Fick remiss till en större klinik. Varit där nu och prognosen var inte den bästa. 
 
Medan jag varit där så fixade Dennis med att köra in spån i lösdriften och hämta halm till sinkorna. Det tog han på sig för att pappa skulle slippa den pressen. Guld värd ännu en gång !
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress