Piganlina

Projekt kalvstall.
Så har projekt kalvstall påbörjats! 
 
Vi ska göra om ett gammalt utrymme där vi provisoriskt haft kalvar under de sista veckorna innan mjölken trappas ner för att sedan vänja av dom. Det har varit bökigt. Trägolv med djupströ bädd på är ingen hitt eftersom träet blir murket. Vi har spikat upp brädor och ställt grindar för att kunna gruppera. Vi har burit vatten och mjölk ut till den delen. Det har inte varit sådär jätte praktiskt och lättsamt att arbeta. Inte ett dugg rationellt.
 
Men nu ska det bli ordning på ladan är det tänkt. Just nu ska golvet brytas upp medan vi varteftersom lägger i fyllning. Därefter ska det gjutas och betong må det gå åt en hel del...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag, pappa och Dennis hjälptes åt under en kväll med detta. Att slita upp golvet, plocka ihop och bära bråte. 
 
 
Det är svårt att tro att detta ska bli ett kalvstall när man ser dessa bilder. Planerna är att det ska bli 5 boxar med 5 kvigor i vardera Box sorterade åldersvis. Dom ska gå där tills dom är 6 månader gammal innan dom körs iväg till Vifors.
 
Men det ska nog bli bra till slut.
 
En sak är säker. Jag vet inte riktigt hur vi ska få ihop allting. Men vi har klarat det förut så det ska vi definitivt göra ännu en gång. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress